Новини

Мар’яна Безугла хоче стати міністром оборони України

Мар’яна Безугла заявила, що хоче стати міністеркою оборони та висловила перші пропозиції своїх потенційних рішень.

Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook, пише Четверта студія.

У дописі зазначила кроки, що б вона зробила, посівши посаду:

  • запропонувала б «…призначення не »совкового«, не фракційного очільника війська».
  • проведення аудиту усіх призначень, зняттів комбригів та комбатів тощо, переведень «неугодних», на «навчання» тощо;
  • перегляд всіх мобілізованих з 24 лютого 2022 року, хто був у бойових підрозділах, щоб «…дати їм подальший розвиток для використання досвіду»;
  • аудит підрозділів та штабів, що не воюють;
  • проведення контррозвідувальної перевірки на шпигунів, агентів впливу в Мінобороні та Генштабі;

«Визначити, які саме ЗСУ ми зараз будуємо, ключові напрямки розвитку та постійно рахувати, скільки і як це коштуватиме, що конкретно просити у союзників і куди та як вкладати обмежені ресурси країни. Вкладати в людину! В розвиток воїна, його навчання та обізнаність, що рятує життя. В зброю для людини, а не людей як придаток до зброї», – пише Безугла.

Також пропонує зупинити створення нових механізованих сухопутних бригад, ввести обов’язкові критерії навченості людей, обов’язкові ротації (зокрема внутрішні), а також запровадити аудит майорів-полковників у вищих штабах та визначити для кожного ріст і діяльність

«Перевірити і скасувати не менше половини застарілої бюрократії. Впровадити аналіз проведених дій на усіх рівнях, щоб військова машина в реальному часі втягувала знання з тактичних підрозділів та зразу реплікувала на усі інші».

Наприкінці вона наголошує: «… навіть з написаного – ідеї та потребують модифікації… ми потребуємо дій! І хтось скаже, тут же стільки нормативної документації міняти, чи щось тут взагалі неможливо. Я скажу, немає нічого неможливого, у війні виграє швидший, гнучкіший, розумніший. Ви зараз можете самі відповісти собі, чи ми виграємо».

Коментарі

Олег Довганик