Новини

Мамам Львівщини на замітку: кабмін компенсуватиме за найм няні для дітей

Кабінет міністрів України запроваджує з 1 січня 2019 року виплати компенсацій за найм няні в розмірі близько 1500 грн щомісяця до досягнення дитиною 3-річного віку.

Як повідомляє Урядовий портал,  про це повідомив прем`єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання уряду.

«Введення нової традиції, яку ми запроваджуємо з 1 вересня 2018 року. Тепер кожна родина, в якій народився малюк, буде отримувати від держави спеціальний baby-box», – сказав Гройсман.

Він анонсував низку рішень Уряду, які стануть поштовхом розвитку дитинства. Так, Уряд вводить традицію забезпечення новонароджених спеціальним бебі-боксом, в якому буде зібрано речі, потрібні для перших тижнів життя немовляти.

«Кожна дитина отримає від держави бебі-бокс, зібраний з любов’ю, аби на перших етапах життя у мами було все, аби доглядати дитину. Це традиція, яку ми запроваджуємо для підтримки народжуваності. Сотні тисяч родин отримають таку додаткову цільову підтримку», – сказав Прем’єр-міністр.

Не менш важливо, за словами Глави Уряду, допомогти мамі, особливо якщо вона працює. За рішенням Уряду та за підтримки місцевих органів влади в Україні з січня наступного року вводиться поняття найму «муніципальної няні». Оплата її послуг буде частково компенсована з бюджету.

«Приймаємо рішення спільно з органами місцевого самоврядування, вводимо поняття «муніципальна няня» – з 1 січня. Коли наймаєте няню, держава буде компенсувати щомісяця витрати в зарплаті, аби дитина була доглянута», – прокоментував Володимир Гройсман.

Він зазначив, що суть ініціативи в тому, щоби на перших етапах життя дитини в мами та родини було все необхідне, щоб її доглядати.

«Сьогодні цю традицію ми запроваджуємо для підтримки народжуваності. Тобто сотні тисяч українських родин, в яких народжуються діти, отримають таку додаткову цільову підтримку. Наступна позиція, – коли мама народжує, треба думати про те, як піти працювати. І тут треба в ці перші місяці і роки підтримати маму, дати можливість найняти няню… І тут ми теж приймаємо важливе рішення, спільно з органами місцевого самоврядування, – у тих пропорціях, як сьогодні зараховується на бюджет податок на доходи фізичних осіб, я думаю, що це буде справедливо. І вводимо таке поняття, як муніципальна няня. Це може працювати з 1 січня, але в вересні це знайде своє відображення в проекті бюджету на 2019 рік», – сказав прем`єр-міністр.

За його словами, якщо родина чи мама найматиме няню, їй компенсують близько 1500 грн щомісяця до досягнення дитиною 3-річного віку.

 

Коментарі

Ольга Корнієнко

Recent Posts

Львів святкує День народження

Мер ще досі Садовий

14 години тому

Львівщина отримала 30 позашляховиків від британців

Цього разу близько 50 британців наважилися подолати багато кілометрів, аби особисто доправити цей транспорт

15 години тому