У Білорусі через палія трави згоріло ціле село (ВІДЕО)

Новини 09 Квітня, 2020 604

Скриншот відео/ДТП Україна

Кабінет міністрів України запропонував підвищити штрафи за підпал сухостою до 6 тис. грн

У Білорусі чоловік випадково спалив ціле село.

Як пише «Четверта студія» з посиланням на спільноту «ДТП Україна», про це повідомляють в Telegram-каналі “Бурхливий світ”.

Як зазначається, трагічний інцидент стався в селі Нарчі. Там 70-річний чоловік спалював суху траву біля будинку, але не врахував фактор погоди. Тому він спалив майже всі будинки на хуторі. Відзначають, що через сильний вітер вогонь перекинувся на будинки. В результаті згорів 21 будинок і 24 господарські будівлі.

Любителям жечь траву посвящается!В #Беларусь мужчина случайно сжег целое село.Об этом сообщают в Telegram-канале "Бушующий мир".Трагический инцидент произошел в селе Нарчи. Там 70-летний мужчина сжигал сухую траву возле дома, но не учел фактор погоды. Потому он сжег почти все дома на хуторе.Отмечают, что из-за сильного ветра огонь перекинулся на дома. В итоге сгорел 21 дом и 24 хозяйственные постройки.

Опубліковано ДТП України Середа, 8 квітня 2020 р.

Як повідомляє на своїй сторінці у ФБ міністр Кабінету міністрів України Олег Немчінов,  8 квітня 2020 року на черговому засіданні Кабінету міністрів України Уряд запропонував Верховній Раді України підвищити адмінштрафи за підпал сухостою.

«Рік у рік, в усіх регіонах все частіше спостерігаються випадки спалювання сухої рослинності. Це не лише створює загрозу пожеж, забруднює повітря, знищує майно громадян та руйнує екосистеми. Саме тому відповідальність має бути посилена. Уряд пропонує підвищити штрафи з існуючих 85 гривень мінімум до 6 тис. гривень», – зазначається у повідомленні.

На урядовій нараді 6 квітня міністр Кабінету міністрів України Олег Немчінов ініціював розробку Міністерством юстицій необхідних пропозицій. Окрім цього, 8-го квітня на засіданні Уряду Немчінов запропонував звернутись до народних депутатів України щодо криміналізації покарання за масштабні підпали.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що Уряд підтримає таку депутатську ініціативу по кримінальній відповідальності для паліїв.

 

 

Коментарі

Позначки: , , , , , ,