Новини

Литва з 1 липня скасовує карантин

Литва з 1 липня скасовує карантин, запроваджений у зв’язку з епідемією коронавірусу в листопаді 2020 року, але деякі обмеження продовжать діяти.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на LRT.

Рішення прийняли після того, як минулого тижня державна комісія з надзвичайних ситуацій рекомендувала уряду не продовжувати карантин, але зберегти режим надзвичайної ситуації. Комісія вказала на те, що кількість нових заражень спадає, але ризики залишаються, зокрема у зв’язку з поширенням більш заразного штаму Delta, вперше виявленого в Індії.

У закладах торгівлі та послуг і далі збережеться вимога контролю кількості відвідувачів і дотримання інших заходів безпеки.

Так званий “паспорт можливостей” (що надає більше свободи вакцинованим людям, а також тим, хто перехворів або має негативний тест) і далі буде використовуватися на великих масових подіях, де немає фіксованих сидячих місць. Кількість учасників на заходах, де вимагається паспорт, більше не буде обмежуватися.

У закритих приміщеннях заходи будуть можливі із заповненням місць на 75% та рекомендується використовувати маски.

Правила перетину кордону залишаються без змін.

Попередній етап послаблення карантину почавсяз 1 червня і стосувався правил відвідання школи, кількості людей у торгових закладах, організації концертів, роботи ресторанів, казино та нічних клубів.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

На Львівщині перекрито канал контрабанди товарів

вартість вилученого становить понад 14 млн грн

1 годину тому

У Львові однорічний малюк закрив бабусю на балконі

Жінку з балкона на сьомому поверсі звільняли вже рятувальники

4 години тому

У Пустомитах судитимуть сімейного лікаря

Систематично підробляв рецепти на продаж сильнодіючих лікарських препаратів

4 години тому