Новини

Львову потрібно повернути славу міста культури, науки і європейського комфорту, – Мирослав Откович

Народний художник України, реставратор, куратор Мирослав Откович підтримав Олега Синютку як кандидата на посаду голови Львівської ОТГ.

Про це митець заявив під Форуму однодумців – громадського руху на підтримку Олега Синютки, пише “Четверта студія”.

“Я можу говорити те, що буде незрозумілим. Я хочу сказати, що ми не будемо підтримувати Олега Михайловича. Ми будемо просто голосувати за нього і разом з ним будувати місто. Підтримувати треба немічних, хворих, людей з інвалідністю та “зелених”, а Олег Синютка не потребує такої підтримки. І ми з командою “Європейської Солідарності” будемо будувати Львів. Олег Михайлович – керівник нового типу. Мені доводилось спостерігати як виглядає його керівництво”, – розповів Откович.

Він додав, що разом із командою “Європейської Солідарності” Львів потрібно перетворити на місто комфорту.

На жаль, всі моменти галузі культури, які потрібно вирішити часто опускаються до рівня міста Львова, і тут воно все губиться. В особі Олега Михайловича маємо тип європейського керівника, який дає нам шанс, при добрій підтримці, перетворити Львів на місто культури, науки та комфорту. Думаю, Олеже Михайловичу, ви це зробите на ділі”, – додав Откович.

За його словами, влада Львова зробила зручним місто для туристів, але не для мешканців.

“Влада у Львові не так зрозуміла, що таке пішохідне місто, – зазначає Откович і додає. – Недавно одну жінку на простирадлах несли з вулиці Вірменської аж до Оперного театру, щоб її забрав автомобіль швидкої допомоги”.

“Це дико і страшно: місто має бути пішохідним, але вулиці у Львові не мають бути заставлені столиками. Вулиці повинні бути прохідними. Львів має бути містом для львів’ян, а не для туристів, які приїжджають до Львова до театру пива. У місті є й інші театри, але туристи про це навіть не знають”, – підкреслив Откович.

Він додав: “Сьогодні ми сидимо під мурами, де мучили і страчували гайдамак. Зараз, коли ввечері прийти під “Арсенал”, здається, що ти – перед дверима пекла. У приміщені, де смажать ребра, Львів забув про свій історизм, яким дуже славився”, – наголосив Мирослав Откович.

Митець наголосив, що Львову потрібно повернути назад славу міста культури, науки і європейського комфорту.

Коментарі

Кенцало Юра

Share
Published by
Кенцало Юра

Recent Posts

Садовий планує взяти позику на 840 мільйонів гривень для переробки сміття

На сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали про здійснення запозичення до бюджету Львівської…

7 години тому

У Львові просять встановити пам’ятник Шухевичу

Військові звернулись до Садового

8 години тому

У Львові депутати стали на захист академії сухопутних військ

Звернулись всі разом, щоб ми не плутали інцидент між двома фізичними особами, який відбувався, слідча…

8 години тому

Водій маршрутки у Львові розпилив газовий балончик у обличчя чоловіку

Залізничний районний суд визнав винним водія Львівського комунального підприємства АТП-1 в умисному тілесному ушкодженні

12 години тому