Львівський університет втратив на війні 20-річного студента

Новини 29 Серпня, 2023 595

Вічная памʼять

26 серпня 2023 року внаслідок важкого поранення загинув студент другого курсу історичного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка Андрій Прокопчук. Героєві було лише 20 років.

Про це пише Четверта студія з посиланням на пресслужбу університету.

Андрій народився 12 січня 2003 року у маленькому селі на Донеччині. Коли він закінчив школу, то переїхав до Маріуполя, де зустрів повномасштабне вторгнення. Там, за словами одногрупників, хлопець пережив справжнє пекло, про яке пізніше дуже рідко говорив в голос. Після кількох місяців окупації зміг виїхати до м. Броди, що на Львівщині.

Андрій мріяв навчатися у Львові, тож вступив до Львівського національного університету імені Івана Франка, де навчався за спеціальністю «Історія та археологія».

У лютому 2023 року Герой вирішив захищати Українську Державу на фронті й наважився долучитися добровольцем до бригади «Азов. Воював на Запорізькому і Слов‘янському напрямках.

«Це була найсвітліша, найдобріша і найкраща людина, яку мені довелося знати. З усієї групи він був найріднішим, оскільки пережив те саме, що і я. Я його розуміла як ніхто, та й він мене розумів. Ця втрата – величезна втрата не лише для мене, нашої групи і Університету, а й для всієї України. Ти був найкращим сином своєї Батьківщини», – ділиться староста групи, в якій навчався Андрій.

Академічна спільнота Львівського національного університету імені Івана Франка глибоко сумує у зв’язку з непоправною втратою і висловлює щирі співчуття рідним, близьким, друзям та колегам загиблого Героя.

Вічна пам’ять і слава Герою України!

Коментарі

Позначки: