Львівський театр представить Україну на найбільшому театральному фестивалі світу

Новини 12 Липня, 2022 47

Львівський театр представить Україну на найбільшому театральному фестивалі світу

Авіньйонський фестиваль (Festival d’Avignon) – це найбільший театральний фестиваль світу, що відбувається щороку у липні у цьому французькому місті

Театр Лесі Українки разом із новою прем’єрою Imperium delenda est поїхав на престижний міжнародний Авіньйонський фестиваль, де 13 липня представить свою виставу на програмі OFF.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛМР.

Авіньйонський фестиваль (Festival d’Avignon) – це найбільший театральний фестиваль світу, що відбувається щороку у липні у цьому французькому місті.

Львівський театр представить Україну на найбільшому театральному фестивалі світу

«Україна зазвичай залишається поза увагою цього фестивалю. Тому, зараз, коли Авіньйонський фестиваль відкриває російський режисер Кіріл Серебренніков, нам важливо гучно заявити про свою позицію і підкреслити присутність України на міжнародній театральній сцені. Бо як казав Василь Симоненко: “Народ мій є, народ мій завжди буде. Ніщо не перекреслить мій народ!”

Поїздка в Авіньйон стала для нас великим викликом: понад 2 тисячі кілометрів автобусом, відсутність належного фінансування, а також складність перетину кордону для чоловіків-митців. Втім, ми уже в дорозі і зовсім скоро скажемо зі сцени фестивалю про те, що імперія має пасти», – зазначають театрали.

Вистава Imperium delenda est – це перша театральна робота Театру Лесі Українки, яка з’явилася після 24-го лютого. Це актуальний проєкт про те, що нам усім болить зараз. Тут музичні номери і сучасна поезія, сповіді та прокльони і навіть один мертвий москаль. Все, як ніколи актуально.

«Нам важливо називати речі своїми іменами. Війна триває, але ми стоїмо на ногах. І щоб це відчуття опори було ще міцнішим, ми створили цю постановку», – наголосили митці.

Коментарі

Позначки: