Львівський суд поновив водія-переселенця на посаді й зобов’язав ЛКП Садового виплатити йому грошову компенсацію

Новини 21 Лютого, 2019 581

Сьогодні, 21 лютого, Сихівський районний суд міста Львова поновив на посаді звільненого водія комунального АТП-1 Мирона Березу, а також зобов’язав підприємство виплатити йому 40,6 тис. грн заробітної плати за час вимушеного прогулу.

“Це – хоч і не кінцева, але перемога. Я знаю, що АТП-1 подасть апеляцію, але суд на моїй стороні і я готовий боротись до кінця”, – заявив екс-кримчанин Мирон Береза після оголошення рішення суду.

Чоловіка звільнили з посади водія АТП-1 ще в квітні минулого року “у зв’язку з виявленою невідповідність працівника займаній посаді внаслідок стану здоров’я”.

У АТП-1 кажуть, що Береза ​​мав пройти медогляд в ТОВ “Клініка ім. Гальченко В. В.”

Водій цього не заперечує, але додає, що медогляд у всіх необхідних лікарів пройшов у обласній поліклініці і пояснив це адміністрації, але та заявила, що довідка є фальшивою.

Зі слів чоловіка, у ТОВ “Клініка ім. Гальченко В. В.” пройти медогляд він не міг, бо там не виявилось лікарів з необхідною йому спеціальністю, про що, на його переконання, не могла не знати адміністрація, скеровуючи його на медичне обстеження у згаданий заклад.

Сам Мирон Береза, який переїхав до Львова після окупації Криму, переконаний, що причиною його звільнення став його коментар місцевим ЗМІ, де він висловився на підтримку запровадження електронного квитка у громадському транспорті й заява про те, що “поки у водіїв буде готівка й водій буде і контролером і кондуктором, покращення рівня обслуговування ми не дочекаємось”.

У свою чергу в заяві АТП-1 вказано, що на момент звільнення водія на підприємстві не було жодної іншої вакантної посади.

Цікаво, що зі слів депутата ЛМР Ігоря Зінкевича, керівництво АТП-1 неодноразово особисто йому заявляло про те, що у них постійна нестача кадрів і саме це один із ключових факторів низького рівня перевезень у громадському транспорті нашого міста.

 

 

Коментарі

Позначки: , , , ,