Новини

Львівський органний зал запрошує на прем’єри нової органної музики

У січні Львівський органний зал готує до прем’єри твори сучасних українських композиторів, що вперше прозвучать у виконанні львівських органісток.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛМР.

Вдало доповнить репертуар музика незмінних класиків – Баха та Вівальді. І хоч новорічно-різдвяний період добігає кінця, але поціновувачі ще зможуть почути святкові колядки у виконанні Галицького академічного хору.

27 та 29 січня о 19:00 Львівський органний зал презентує проєкт «Нова музика», в рамках якого відбудеться прем’єри творів сучасних українських композиторів: Олександра Щетинського, Сергія Вілки, Марії Олійник та Анастасії Сисенко у виконанні львівських органісток Світлани Позднишевої та Надії Величко. Кожен з композиторів написав по одному твору для органа соло спеціально на замовлення органного залу. Придбавши 1 квиток, можна використати його двічі – на обох концертах.

Неможливо уявити Органний зал без концертів його солісток. Світлана Позднишева 15 січня виконає «Код Баха». Олена Мацелюх гратиме «Музику Баха» 22 та 23 січня, а «Французьку органну музику» – 23 січня. А концерт Надії Величко «Музика Вівальді» відбудеться 16 січня. У дуеті органа зі скрипкою 21 та 28 січня зазвучать «Пори року» Вівальді (скрипаль – Адріан Боднар).

20 січня почуємо твори «Великого Баха» від київської органістки – Народної артистки України Ірини Калиновської. Солістка Національного будинку органної та камерної музики України подарує вечір музики Йоганна Себастьяна Баха.

Для поціновувачів класики приємним подарунком стане вечір різдвяної музики 17 січня – концерт Галицького академічного камерного хору. Зі сцени Львівського органного залу прозвучать колядки та різдвяні пісні різних країн світу, серед них такі відомі композиції: Last Christmas, Jingle Bell Rock, Carol of the Bells та інші. У другій частині концерту на слухачів чекає хоровий цикл старих англійських колядок в обробці Бенджаміна Бріттена, що має однойменну з концертом назву «Колядкова церемонія».

16 січня випускник львівської органної резиденції Марк Новакович разом із осопрано Ілоною Борщ виконають особливу програму  «Музика світла» – концерт з духовної музики, наповненої філософськими сенсами та пошуками розради. А 30 січня органіст представить сольну програму із творів Баха, Букстегуде, В‘єрна та Янга.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Мешканців Львівщини просять економити світло

Аварійні відключення стали необхідним кроком для збереження енергосистеми України — брифінг

12 години тому

Момент замаху на Фіцо

Відео

12 години тому