Новини

Львівський медичний університет отримав нового ректора

Сьогодні разом з головою Львівська обласна державна адміністрація Максим Козицький та першим заступником міського голови Львова Andriy Moskalenko випала можливість представити нового ректора колективу університету.

Про це повідомив міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко та в о голови ЛОР Юрій Холод, пише Четверта студія.

З липня минулого року він виконував обов’язки ректора, а у квітні цього його обрали ректором колеги, віддавши 97% голосів. Це великий кредит довіри. Знаю Ореста давно і певен, що його професійний досвід допоможе втілити амбітні плани в життя.

Насамперед це налагодження співпраці з партнерами для ефективного реформування навчального закладу, залучення в процес навчання та практичної підготовки майбутніх медиків інноваційних технологій, сучасного обладнання, створення нових клінічних баз та розвиток університетської клініки, яка увійшла до структури університету на початку року.

За майже рік роботи у статусі виконувача обов’язків вдалося зробити перші кроки. Так, були підписані меморандуми про співпрацю, які нині активно діють із Superhumans Center, французькою неурядовою організацією MEHAD-UA, Всеукраїнською Радою Реанімації, компанією-розробником програмних продуктів Eleks та іншими. Під час Третього саміту перших леді та джентльменів Summit of First Ladies and Gentlemen була підписана угода про співпрацю із Віденським медичним університетом, яка вже активно діє – викладачі та науковці проходять у Відні стажування, а цього літа студенти поїдуть в університетську лікарню австрійського медичного вишу на практику. Ще одним партером ЛНМУ стала провідна університетська клініка Європи – німецька «Шаріте».

Я особисто вірю в якісно нові зміни в розвитку медичної освіти в Україні. І впевнений, що з такими змінами в команді ректорів ці зміни точно відбудуться!

Щиро зичу успіхів у втіленні планів розвитку! МОЗ зі свого боку і я особисто будемо всіляко допомагати!

Працюємо!, – йдеться у повідомленні.

Коментарі

Олег Довганик

Recent Posts

Керівник “Арени Львів” Юрій Майборода отримав підозру у службовій недбалості

Мене хочуть посадити під цілодобовий домашній арешт, зараз тільки під нічний, хоча я взагалі як…

4 години тому

Скільки заробив директор “Львівавтодору” Садового

Квартира, дві земельні ділянки та більше мільйона зарплати: що задекларував директор ЛКП “Львівавтодор”

13 години тому

У Львові горіла трансформаторна підстанція

Люди були без світла

13 години тому