Львівський фотомузей запрошує на вечір Галицького кіно

Новини 14 Листопада, 2019 281
Львівський фотомузей запрошує вечір Галицького кіно

Львівський фотомузей запрошує вечір Галицького кіно

Усіх охочих прийти на вечір Галицького кіно гостинно прийматиме Державний меморіальний музей Михайла Грушевського у Львові

Наступного вівторка, 19 листопада 2019 року, о 16 год. Львівський Фотомузей запрошує усіх охочих до Львівської вілли Грушевських (вул. Івана Франка, 154) на Вечір Галицького кіно. Про це пишуть Фотографії Старого Львова.

«До добра і краси» — перший західноукраїнський повнометражний фільм, що вийшов 19 листопада 1938 року за сценарієм Романа Купчинського і Василя Софроніва (Левицького), режисер Юліан Дорош. З нагоди 81 річниці цієї події Львівський Фотомузей запрошує на Вечір Галицького кіно.

Кадр із фільму «До добра і краси». Марічка накриває стіл на Святвечір
Кадр із фільму «До добра і краси». Марічка накриває стіл на Святвечір

В програмі вечора:

Розповідь «До добра і краси» – перший художній фільм Галичини. Розповідатиме Роман Метельський. Розповідь супроводжуватиметься слайдами і документами.

Почесною гостею вечора стане донька головного героя фільму, актора Андрія Поліщука – Ганна Поліщук. Вона принесе на зустріч справжні історичні реліквії і поділиться спогадами про батька та про Юліана Дороша.

Останній кадр із фільму «До добра і краси»
Останній кадр із фільму «До добра і краси»

Розповідь “Техніка аматорського кіно від 1930-их років і до кінця ХХ століття”. Розповідатиме Ігор Ткачик. Свою розповідь він буде підкріплювати великою кількістю кінотехніки різних років. Її можна буде потримати в руках і зробити собі з нею знимку.

Усіх охочих прийти на Вечір Галицького кіно гостинно прийматиме Державний меморіальний музей Михайла Грушевського у Львові. Вхід безкоштовний. Приносити зі собою різноманітні смаколики – вітається.

Коментарі

Позначки: , ,