Новини

Львівський фізико-математичний ліцей відзначив 30-річчя

Сьогодні Львівський фізико-математичний ліцей при Львівському національному університеті імені Івана Франка святкує своє 30-річчя. З цієї нагоди міський голова Львова Андрій Садовий онлайн привітав колектив навчального закладу.

«На жаль, мені не вдалося долучитись до вас фізично, але з вами є мій заступник Андрій Москаленко. Завдання місцевої влади – максимально забезпечувати потреби ліцею. Ми завжди будемо підтримувати вас, адже коли ми нагороджуємо найкращих вчителів чи учнів, то фізмат ліцей завжди поза конкуренцією. Ви – найкращі, тому ми вас сильно любимо, шануємо і поважаємо. Велика подяка за вашу працю», – наголосив мер Львова.

Опісля перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко вручив нагороди для кращих педагогічних працівників ліцею. За багаторічну сумлінну працю, вагомий особистий внесок у якісне навчання учнів та високі досягнення у роботі з обдарованими дітьми подяки отримали Валентина Дольнікова, вчителька зарубіжної літератури, та  Олександр Гальчинський, заступник директора з навчально-виховної роботи, вчитель фізики. Золотий герб отримала Мирослава Панас, вчителька англійської мови.

Довідка

Львівський фізико-математичний ліцей при Львівському національному університеті імені Івана Франка було засновано 1991 року з ініціативи Львівського національного університету ім. Івана Франка, Західного наукового центру, а також управлінь освіти м. Львова та Львівської області як спеціалізований навчальний заклад для обдарованих дітей. Ідея, що об’єднала творчі зусилля засновників, – це зберегти найкращі традиції української освітянської думки, підвищити престиж знань у суспільстві, формувати національну свідомість особистості, виховувати дух лідерства.

Першим директором ліцею став Павло Кузьмович Хобзей. Зараз, вже впродовж 28 років, директором ЛФМЛ є Мар’ян Станіславович Добосевич.

Заклад освіти здійснює набір учнів у класи фізико-математичного профілю (після 7-го та 8-го класу) та хіміко-біологічного профілю (після 8-го класу). Це дає можливість втілити індивідуальний підхід до навчання дітей. З кожним роком примножується кількість учнів та вчителів. Зокрема у 2021–2022 навчальному році у ліцеї навчається 575 учнів. Серед вчительського колективу є 1 Народний вчитель України, 10 Заслужених вчителів України, 2 Кандидатів наук та 41 Спеціаліст вищої категорії.

Ліцей надає широкі можливості для здобуття високого рівня освіти. Зокрема ще з 2018 року зберігається стала тенденція до щорічного збільшення кількості випускників, котрі отримують найвищий бал ЗНО – 200. У 2018 – 16 учнів, 2019 – 17 учнів, 2020 – 25 учнів, 2021 – 26 учнів. За загальним рейтингом ЗНО ЛФМЛ посідає перші місця за результатами з математики, фізики, української мови, хімії.

У колективі ліцеїстів є престижним високий рівень навчання, пошук реалізації потенціалу та амбіцій у різноманітних конкурсах, проектах, програмах і, звісно, навчальних олімпіадах та турнірах. Саме тому, щороку ліцеїсти стають призерами обласних, Всеукраїнських та Міжнародних олімпіад із різних предметів.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик
Tags: ліцей

Recent Posts

Скандальна кума Садового заробила майже 100 тисяч гривень

Садовий у квітні преміював Свистун на майже 60 тисяч гривень

3 години тому

Садовий планує взяти позику на 840 мільйонів гривень для переробки сміття

На сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали про здійснення запозичення до бюджету Львівської…

11 години тому

У Львові просять встановити пам’ятник Шухевичу

Військові звернулись до Садового

12 години тому

У Львові депутати стали на захист академії сухопутних військ

Звернулись всі разом, щоб ми не плутали інцидент між двома фізичними особами, який відбувався, слідча…

12 години тому

Водій маршрутки у Львові розпилив газовий балончик у обличчя чоловіку

Залізничний районний суд визнав винним водія Львівського комунального підприємства АТП-1 в умисному тілесному ушкодженні

16 години тому