Новини

Львівський ендокринолог розповів про ускладнення від коронавірусу

До Львівського обласного ендокринологічного центру звертаються люди, які перехворіли на коронавірус. У них виявляють захворювання підшлункової залози та гормональні розлади. Про це під час брифінгу розповів директор медзакладу Юрій Вендзилович, пише Четверта студія з посиланням на Суспільне.

За словами медика, люди із ендокринологічними захворюваннями — лідери за кількістю ускладнень під час коронавірусу.

“Я би хотів нагадати про те, що найважче проходить захворювання в хворих на цукровий діабет. Статистично на цю категорію людей припадає найбільша кількість смертей і ця статистика знаходить підтвердження на Львівщині”, — каже Юрій Вендзилович.

Ускладнення можуть виникати навіть у тих людей, які вже перехворіли.

“Постковідний синдром виявляється вже на виписці, коли пацієнт повертається додому. Часто ті хворі, які виписуються з “ковідних” стаціонарів, потребують обстеження і продовження лікування в ендокринних лікарнях. До нас майже щодня звертаються люди, які перенесли коронавірус, з загостренням ендокринних захворювань або ж люди, у яких вперше виявляють цукровий діабет та інші хвороби після перенесеного “ковіду”, — каже лікар.

Щоб убезпечитись від ускладнень, директор Львівського обласного ендокринологічного центру радить дотримуватися карантину та, за можливості, вакцинуватися.

“Бачачи кожен день пацієнтів, які потрапляють до нас після “ковіду”, можу сказати, що якщо маєте можливість вакцинуватися, не відмовляйтесь від вакцинації, особливо люди, хворі на цукровий діабет та інші ендокринні патології”, — додає Юрій Вендзилович.

Як повідомив під час брифінгу керівник обласного департаменту охорони здоров’я Орест Чемерис, карантинні обмеження дали позитивний результат — із трьох показників МОЗ два досягнули норми. Рівень госпіталізацій становить 49,3% за норми менше 60%, завантаженість ліжок із киснем — 63,7 за можливих 65%. Станом на зараз норму перевищує лише один показник — коефіцієнт виявлення нових випадків — 20,1 за максимуму 60%.

“Таким чином, Львівщина може претендувати на те, щоб вийти із червоного рівня небезпеки, якщо та динаміка, яка спостерігається цього тижня буде продовжуватися. Це буде відомо з наступного тижня”, — каже Орест Чемерис.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Мешканців Львівщини просять економити світло

Аварійні відключення стали необхідним кроком для збереження енергосистеми України — брифінг

12 години тому

Момент замаху на Фіцо

Відео

12 години тому