Львівську ОДА пікетуватимуть тисячу осіб

Новини 02 Березня, 2020 295

Львівську ОДА пікетуватимуть тисячу осіб

У області відбудеться всеобласне віче спроможних громад

У вівторок, 3 березня 2020 року, о 9:00 перед входом до Львівської ОДА (Львів, вул.Винниченка, 18) відбудеться акція протесту проти свавілля місцевої влади, за участі понад 1000 мешканців села Сокільники, Годовиці, Басівки. Про це інформують організатори, пише Четверта студія.

До акції також приєднаються мешканці Мурованської ОТГ, Дублян, Малехова, Грибовичів, Куровичів, Волицької ОТГ, Новострілищанської ОТГ, Соснівки та інші громади Львівщини.

ВИМОГИ:

невідкладно повернути Перспективний план формування територій громад у Львівській області (далі -Перспективний план) на доопрацювання;

вжити заходів для врегулювання проблем об’єднання громад у Львівській області шляхом проведення додаткових консультацій;

сформувати нову групу з дооопрацювання Перспективного плану;

винести пропозиції щодо Перспективного плану на широке експертне обговорення;
якісно оновити склад робочої групи.

До складу робочої групи повинні входити:

25 % – уповноважені представники громад,
25 % – депутати обласної ради,
25% – експерти,
і лише 25 % – представники ЛОДА;

визначити термін для доопрацювання Перспективного плану до 17 березня до прикладу.

“Львівська ОДА повинна припинити вдавати, що у Львівській області немає ніякої проблем щодо втілення реформи децентралізації, що не було допущено багато помилок та порушень при формуванні Перспективного плану формування територій громад у Львівській області та надати можливість якісно оновленій робочій групі доопрацювати Перспективний план та подати його без зауважень та обурення спроможних громад, почути врешті громади та дослухатись до думки експертного середовища”, – йдеться у повідомленні.

Довідка:

21 лютого 2020 року в ЛОДА відбулось засідання міжвідомчої робочої групи з питань формування громад у Львівській області. Засідання було перервано та закрито, тому питання внесення, зокрема, Сокільницької ОТГ до Перспективного плану Львівської області не було розглянуто на цьому засіданні, а також багато інших питань.

Контактна особа:Ваврух Орест моб. +380930654388

Коментарі

Позначки: , , ,