Новини

Львівські залізничники долучилися до «італійського» страйку

Працівники локомотивного депо «Львів-Захід» регіональної філії «Львівська залізниця» від сьогодні, 22 травня, почали працювати виключно за інструкціями, відмовившись виїжджати на маршрути на несправних локомотивах і таким чином долучилися до  Всеукраїнської акції залізничників.

Про це повідомляє  Конфедерація вільних профспілок України.

«Рішення приєднатися до акції, яка вже дев’ятий день триває на «Укрзалізниці», ухвалив трудовий колектив підприємства. Оскільки й у цьому депо більшість тепловозів, які здійснюють перевезення вантажів, давно відслужили свій термін, або мають ті чи інші несправності, вони через це сьогодні не вийшли на лінію. Робота депо зараз заблокована, а вантажні перевезення не здійснюються. Не виключено, що до акції невдовзі може приєднатися й колектив моторвагонного депо «Львів», який займається підготовкою рухомого складу до приміських перевезень», – зазначається у повідомленні.

В Україні дев’ятий день триває акція, яка розпочалася у ніч на 14 травня, коли машиністи локомотивних депо почали діяти суворо за інструкціями. Розпочалася вона у столичному депо «Дарниця». З 5-ї години ранку до неї приєдналися залізничники Кременчука. Того ж дня їх підтримали працівники депо Кривого Рогу, Запоріжжя, Полтави, Тернополя та Миронівки. Трохи згодом за інструкціями почали діяти також машиністи локомотивних депо Синельникового, Коростеня, П’ятихаток.

Коментарі

Ольга Корнієнко

Share
Published by
Ольга Корнієнко

Recent Posts

Мешканців Львівщини просять економити світло

Аварійні відключення стали необхідним кроком для збереження енергосистеми України — брифінг

10 години тому

Момент замаху на Фіцо

Відео

10 години тому