Новини

Львівські рятувальники отримали новенький пожежний автомобіль першої допомоги

Сьогодні, 2 грудня, львівські рятувальники отримали новий пожежний автомобіль першої допомоги АПД-2 марки Peugeot Boxer, 4х2, укомплектований аварійно-рятувальним обладнанням та пожежно-технічним інструментом. Про це інформує прес-служба Львівської обласної ради, пише Четверта студія.

Автомобіль, вартістю понад 3 млн грн, придбали у рамках проєкту Асоціації ЄВРОРЕГІОН “КАРПАТИ – УКРАЇНА” «Спільний захист людей та навколишнього середовища шляхом створення українсько-польської системи попередження та реагування на катастрофи в Карпатському Єврорегіоні», який реалізується за підтримки Програми транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна 2014-2020».

Автомобіль характеризується потужністю двигуна в 160 кінських сил, максимальною швидкістю з повним навантаженням – 155 км/год, ємністю цистерни для води – 500 л, ємністю баку для піноутворювача – 20 л.

У комплектацію авто також входить аварійно-рятувальне обладнання, зокрема, гідравлічний інструмент, бензоріз, бензопила, медична укладка із необхідними лікарськими засобами.

Таким чином цей автомобіль є універсальним спецтранспортом для порятунку людей під час ДТП, гасіння невеликих пожеж та інших небезпечних подіях.

Загалом це перший із п’яти автомобілів легкого класу, передбачених умовами проєкту, які поповнять автопарк пожежно-рятувальних підрозділів Львівщини.

Коментарі

Олег Довганик

Recent Posts

Львів святкує День народження

Мер ще досі Садовий

19 години тому

Львівщина отримала 30 позашляховиків від британців

Цього разу близько 50 британців наважилися подолати багато кілометрів, аби особисто доправити цей транспорт

20 години тому