Львівські митники вилучили незадекларовані електронні сигарети на 700 тисяч євро

Новини 16 Липня, 2022 150

15 липня в пункті пропуску «Краківець – Корчова» львівські митники затримали 200 тисяч одиниць (1000 пачок) незадекларованих одноразових електронних сигарет «ELF BAR» загальною орієнтовною вартістю понад 700 тис євро.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу Львівської митниці.

Незадекларований товар виявили у вантажному автомобілі «MAN» з напівпричепом, який прибув у пункт пропуску з Республіки Польща.

Водій автомобіля, 27-річний громадянин Польщі, не подав жодних документів до митного контролю та заявив усно, що не переміщує через кордон жодних вантажів. Інформацію аналогічного змісту чоловік вказав у митній декларації.

Однак під час проходження митного контролю результати зважування вантажівки показали значну розбіжність між її фактичною вагою і масою, що зазначена в техпаспортах автомобіля.

Вантажівку скерували на поглиблений огляд, під час якого у вантажному відсіку напівпричепа було виявлено 200 тисяч одиниць (1000 пачок) незадекларованих одноразових електронних сигарет “ELF BAR “. Орієнтовна вартість товару – понад 700 тисяч євро.

Таким чином, громадянин Польщі вчинив порушення митних правил згідно ч. 2 ст. 471 Митного кодексу України.

Електронні сигарети тимчасово вилучено. Виявили і задокументували дане правопорушення працівники митного поста «Яворів», відділу боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Львівської митниці, а також прикордонники.

Коментарі

Позначки: