Новини

Львівські лікарі провели унікальну реконструктивну операцію (ФОТО)

Щоб врятувати ногу пацієнта від ампутації, хірурги Першого медичного об’єднання Львова вдалися до “free flap” операції: рану “закрили” 15-сантиметровим клаптем м’яких тканин, який взяли з гомілки.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛМР.

Львівські лікарі провели унікальну реконструктивну операцію

Щоб відновити кровопостачання до пересадженої ділянки, лікарям довелося зшивати судини розміром з людську волосину. Ця методика – справжня знахідка для “медицини війни”.

Пацієнт – 40-річний Юрій зі Львова. До лікарні Святого Пантелеймона Першого медоб’єднання він потрапив зі складним відкритим переломом гомілки, до якого уже додалася одна з найнебезпечніших інфекцій – анаеробна. Саме вона провокує некрози, тобто, відмирання тканин, аж до гангрени.

Львівські лікарі провели унікальну реконструктивну операцію

«Нашим лікарям вдалося зупинити інфекцію, однак разом з нею довелося видалити і “вбиті” тканини. Утворилася рана, яку терміново потрібно було заповнити, інакше – ризик подальшого відмирання і ампутація. Єдина можливість зберегти ногу в такій ситуації – мікрохірургічна “free flap” операція. Такі операції в Україні вже виконували, однак це вперше пересадили клапоть такого великого розміру. Зробити це нашим хірургам допомагали британські колеги. Разом вони відділили 15-сантиметровий клапоть м’яких тканин зі стегна пацієнта та заповнили ним ушкоджену ділянку гомілки», – повідомляють у Першому ТМО.

Львівські лікарі провели унікальну реконструктивну операцію

Операція тривала близько 10-ти годин і завершилися успіхом: пересаджений флеп прижився і кровопостачання до нього відновилось. Запровадження нових технологій в хірургії, зокрема “free flap” операцій, дає шанс зберегти кінцівки, органи та частини тіла , запобігає ампутаціям кінцівок та суттєво покращує якість життя пацієнтів з воєнною травмою. Саме це є метою створення Національного центру реабілітації UNBROKEN, який має на меті рятувати, протезувати і реабілітовувати українців в Україні.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик
Tags: лікарі

Recent Posts

Садовий і транспортні чиновники Львова даватимуть пояснення поліції

Суспільство у Львові починає прокидатись

8 години тому

Львів’яни мають підставу гордитися Садовим

Доки у суспільстві тривають вічні суперечки: мер міста має бути політиком чи господарником, Садовий вказує…

13 години тому

Чим пенсіонери завинили Садовому

Люди не хочуть терпіти транспортне свавілля

13 години тому

Львівщина готова до опалювального сезону на 93%, але зима буде складною

Основний акцент робиться на забезпеченні критичної інфраструктури джерелами резервного живлення, зокрема для лікарень, шкіл

14 години тому

Мешканець Львівщини виграв суд у ТЦК через незаконну мобілізацію попри бронювання

Представники ТЦК заявили, що документи військовозобов’язаного були неправильно оформлені, тому він втратив право на бронювання

14 години тому