Новини

Львівські хірурги без жодного розрізу прооперували 6-місячну дитину із вадою серця

У Львівській лікарні швидкої допомоги прооперували 6-місячного хлопчика із вродженою вадою серця. Операцію провели минулого тижня, зараз дитина перебуває вдома і почувається добре.

Як пише “Четверта студія”, про це у коментарі Суспільному розповів кардіохірург Лікарні швидкої допомоги Віталій Петров.

У немовляти лікарі діагностували клапанний стеноз легеневої артерії важкого ступеня, тобто звуження між правим шлуночком і легеневою артерією, яка транспортує кров у легені.

“Взагалі у дітей, які мають певні проблеми з серцем є такі симптоми: втома, важко їсти, вони повільніше набирають вагу. І у більшості дітей, які мають проблеми з серцем, симптоми подібні. Так само було із тим хлопчиком, тому що серце не дозволяло нормально смоктати”, — розповів Віталій Петров.

Дитину оперували без розрізів за допомогою проколу у судині.

“Це був прокол у судині, через неї до серця був проведений такий балончик, саме до цього клапану, який був недобрий. Балончик було розміщено точно в його анатомії. Там він роздувся спеціальним приладом для того, щоб це звуження розширити. Він порвав ті звуження, які заважали нормальному кровообігу. Далі цей балончик здувся і його витягнули”, — додає Віталій Петров.

Це найменший пацієнт із вадою серця, якого прооперували на Заході України.

Коментарі

Кенцало Юра

Recent Posts

Керівник фракції Порошенка у Львові вляпався у скандал

Заявив, що Нацгвардія не воює

22 години тому

Як виглядає Вовчанськ

Місто, як повідомляє один із поліцейських, що знаходяться там, знаходиться під постійним вогнем противника

22 години тому

В Україні розпочався протест далекобійників

Через закон про мобілізацію

22 години тому