Львівська облрада звернулася до ВРУ щодо прийняття накопичувальної пенсійної системи

Новини 13 Квітня, 2021 197

Львівська облрада розпочала сесійне засідання з хвилини мовчання

Депутати обласної ради, висловили стурбованість  ситуацією, що склалась на підприємствах області з відшкодуванням витрат на виплату та доставку пільгових пенсій.

Про це пише Четверта студія.

“Станом на 01.04.2021 у Львівській області налічується 320 підприємств різних форм власності, які мають заборгованість перед Пенсійним фондом України з відшкодування пенсій, призначених на пільгових умовах, у сумі 1344,1 млн гривень.

Рішення про призначення пільгової  пенсії  приймає управління Пенсійного фонду України за місцем розташування підприємства на підставі поданих у  встановленому  порядку документів та гарантійного листа підприємства  про перерахування коштів на рахунок зазначеного управління для покриття витрат, пов’язаних із виплатою пенсій. Чинний на сьогодні порядок відшкодування витрат на виплату та доставку пільгових пенсій спричиняє  значне фінансове навантаження на підприємства зі шкідливими умовами праці та призводить до їх банкрутства.

Урядом України підготовлений законопроєкт  “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо накопичувальної професійної пенсійної системи”. Цей проект  зареєстровано у Верховній Раді України 20.11.2020 за № 4408  та  23.11.2020 скеровано на розгляд Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів.

Прийняття закону дозволить удосконалити механізм фінансування пенсій, які призначені на пільгових умовах, і, таким чином, запобігти ліквідації багатьох економічно важливих підприємств.

Ми, депутати Львівської обласної ради, з метою зняття соціальної напруги на підприємствах області,  просимо  пришвидшити розгляд законопроєкту №4408 та його прийняття”, – вказано в документі.

Коментарі

Позначки: