Львівська облрада звернеться до ВРУ щодо фінансування пенсій

Новини 07 Квітня, 2021 196
Львівська облрада звернеться до ВРУ щодо фінансування пенсій

Львівська облрада звернеться до ВРУ щодо фінансування пенсій

Комісія з питань соціального захисту, прав дітей, людини та учасників бойових дій Львівської обласної ради напрацює звернення до Верховної Ради України щодо пришвидшення розгляду законопроєкту «Про внесення змін до деяких законів України щодо накопичувальної професійної пенсійної системи».

Про це повідомляє прес-служба фракції “ЄС” у Львівській обласній раді, пише “Четверта студія”.

У законопроекті передбачено заміну відшкодування підприємствам фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах на сплату роботодавцям підвищеної ставки єдиного соціального внеску та розстрочення заборгованості підприємств з фінансуванням пільгових пенсій на 60 календарних місяців.

У “ЄС” переконані, що “це допоможе вирішити загальнодержавну проблему фінансування підприємствами пільгових пенсій”.

“Причиною такого звернення стали листи до профільної комісії облради від підприємств Львівщини, які змушені фінансувати пільгові пенсії за осіб, котрі працювали у шкідливих умовах ще у радянські часи. До 2004 року фінансування здійснювалося з державного бюджету.

А дійсний наразі механізм відшкодування витрат на виплату та доставку пільгових пенсій спричиняє значне навантаження на підприємства та призводить до їх банкрутства”, – йдеться у повідомленні.

Так, наприклад, у Львівській області налічується 329 підприємств різних форм власності, які мають заборгованість до Пенсійного Фонду України з відшкодування пенсій, призначених на пільгових умовах.

Особливо негативно ця норма Закону впливає на роботу малих підприємств з нормальними умовами праці, які змушені відшкодовувати Пенсійному фондові України пільгові пенсії, тому, що вони формально є правонаступниками ліквідованих підприємств великого бізнесу зі шкідливими умовами праці.

Коментарі

Позначки: , ,