Новини

Львівська облрада змінить членів редакційної ради телеканалу “Перший Західний”

Зовсім нещодавно голова депутатської фракції “За майбутнє” у Львівській обласній раді Тарас Подвірний запропонував проект рішення щодо внесення змін до Редакційного статуту телеканалу “Перший Західний”. Він передбачає призначення членами редакційної ради телеканалу “Перший Західний” з-поміж чинних депутатів обласної ради. Кореспондент ІВ Четверта студія розпитав Тараса Подвірного, чим зумовлена необхідність такого рішення.

Пане Тарасе, розкажіть, чим зумовлена необхідність такого рішення?

Фактично, коли реорганізовували телерадіокомпанію «Львів-ТБ» в ТРК «Перший Західний» у 2016 році, то тоді вже було ухвалено новий статут, і, відповідно створено такий орган, як редакційна рада. В цей час увійшли туди 3 представники від попередньої каденції обласної ради. Зараз оновився склад обласної ради, відповідно рада повинна оновити редакційну раду з-поміж депутатів, які є в цій каденції.

Ми пропонуємо, щоб їх внесли в нову редакційну раду на “Першому Західному”. Такий колегіальний склад, який я запропонував – це компромісний варіант. Опозиційні сили будуть представлені у редакційній раді, щоб контролювали політику каналу в різних сферах. Від “Слуги народу” – Холод Юрій, я від “За майбутнє”, та Ольга Березюк – від ЄС. Тому я зробив таку пропозицію – прийняли рішення, зареєстрував проєкт рішення та планую на наступному пленарному засіданні ради винести ці зміни на розсуд депутатського корпусу.

Телеканал було засновано ще у 2000 році. До 2016 року він мав назву «Львів-ТБ», а після ребредингу отримав нову – “Перший Західний”. За цей час відбулось немало змін, і оцінюють їх, звичайно, по-різному. 

Як взагалі оцінюєте роботу телеканалу «Перший Західний»?

Телеканал змінюється, при чому досить якісно змінюється. Тому ми хочемо допомогти їм у їх роботі – щоб вони не зупинялися на тому, чого уже досягли. Тим більше, що зараз вони поширюють свою сферу діяльності не лише на Львівську область, а й на інші області України. Для цього особливо потрібне якісне наповнення, представлення позиції усіх 9 депутатських фракцій обласної ради, плюралізм думок. Ми хочемо йти в редакційну раду, щоб підтримувати цей вектор в діяльності телеканалу.

Після зміни редакційної ради закрадається думка: “А чи буде змінено керівника телеканалу?”. Таке рішення цілком можливе, проте на часі дорікань щодо роботи директорки “Першого Західного” Ольги Цап не виникає.

Так чи буде з травня зміна керівника телеканалу?

Ні, за керівника, я думаю, що це – неактуально. Тим більше, що Ольга Цап є професійним директором, і навіть ті результати, що зараз має канал – це в першу чергу її заслуга як якісного управлінця. Також, як ми знаємо, вона є на контракті і немає сенсу та підстав переривати ці умови роботи. Я думаю, більшість фракцій мали б підтримати її, принаймні точно можу говорити за нашу «За майбутнє» – ми підтримаємо діяльність та результати роботи чинного керівника, бо дійсно людина знає свою роботу, наводить позитивний мікроклімат у редакції. Ми б хотіли посприяти, щоб і надалі канал якісно змінювався.

проект рішення Львівської обласної ради

Діана Швидун для ІВ Четверта студія

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Мешканців Львівщини просять економити світло

Аварійні відключення стали необхідним кроком для збереження енергосистеми України — брифінг

3 години тому

Момент замаху на Фіцо

Відео

4 години тому