Новини

Львівська облрада просить не допустити переслідування волонтерів

Депутати Львівської обласної ради нині підтримали звернення волонтерської спільноти Львівщини до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету міністрів, Прокуратури та всіх інших державних органів щодо недопущення переслідувань волонтерів.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛОР.

Депутати також звернулися до народних депутатів від Львівщини з пропозицією невідкладно внести законопроєкт про розмежування волонтерської та гуманітарної допомоги з відповідними змінами до Кримінального Кодексу, закону Про волонтерську діяльність та закону Про гуманітарну допомогу.

До прийняття змін обласні депутати пропонують Генеральному прокуророві, голові Національної поліції взяти на особистий контроль питання щодо закриття кримінальних проваджень, які відкрили щодо осіб, які надають волонтерську допомогу ЗСУ, іншим військовим формуванням та правоохоронним органам під час дії воєнного стану.

Також депутати просять обласні ради та місцеві ради Львівщини ухвалити аналогічні рішення на захист волонтерів, які допомагають армії.

Сильний волонтерський рух є одним із найважливіших факторів нашої майбутньої перемоги.

Коментарі

Олег Довганик

Recent Posts

На Львівщині першого заступника сільського голови викрито на одержанні 4 000 доларів США хабаря

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди викрито першого заступника…

1 годину тому

Грошове забезпечення членам сімей полонених, заручників, інтернованих та зниклих безвісти за особливих обставин

Зверніть увагу, що для призначення виплати безвісно відсутнім військова частина вважає захисника, зниклого безвісти під…

1 годину тому

Підозрюваного у вбивстві Фаріон залишили в СІЗО ще на два місяці

Підозрюваного у вбивстві Фаріон залишили в СІЗО ще на два місяці - до 17-го листопада…

4 години тому