Новини

Львівська обласна рада однією з перших підписала Декларацію з розбудови доброчесності

Львівська обласна рада однією з перших підписала Декларацію з розбудови доброчесності в органах місцевого самоврядування

Про це пише Четверта студія з посиланням на пресслужбу ЛОР.

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) провело «Форум доброчесності громад: європейські цінності на практиці».

Своїм досвідом доброчесності та напрацюваннями поділилися представники влади, міжнародних організацій, органів місцевого самоврядування – керівники обласних, міських, селищних, сільських рад, а також профільних асоціацій.

В рамках заходу в. о. голови Львівської обласної ради Юрій Холод підписав розроблену НАЗК «Декларацію з розбудови доброчесності в органах місцевого самоврядування». Таким чином Львівська обласна рада однією з перших обласних рад приєдналася до Декларації розбудови доброчесності органів місцевого самоврядування.

Сьогодні свої підписи під декларацією також поставили керівники Жовківської та Пустомитівської громад Львівщини, Всеукраїнської асоціації громад, Закарпатської обласної ради, Чортківської громади з Тернопільщини, Рокитнівської та Камінь-Каширської громад з Волинської області, а також Ворохтянської громади з Івано-Франківщини. Таким чином обласні ради та громади взяли на себе зобов`язання впроваджувати всі доступні інструменти доброчесності.

Зазначимо, що під час торішнього форуму своє прагнення реалізовувати доброчесні практики задекларували керівники 20 органів місцевого самоврядування та профільних асоціацій.

Нагадаємо, що 30 березня 2023 року Львівська обласна рада першою серед обласних рад України затвердила Антикорупційну програму ради за новою методологією НАЗК. Прийнята програма є комплексом правил, стандартів і процедур для протидії та запобігання корупції у діяльності Львівської обласної ради. Виконання заходів програми сприяє впровадженню механізмів прозорості, відкритості, зниження корупційних ризиків у діяльності виконавчого апарату та депутатів обласної ради. Працівникам виконавчого апарату обласної ради проведено 4 тренінги-навчання на антикорупційну тематику.

Також Львівська обласна рада приєдналася до Єдиного порталу повідомлень викривачів. Тепер до порталу підключаються всі комунальні заклади та підприємства, що знаходяться у сфері управління обласної ради.

Коментарі

Олег Довганик