Львівщину відвідали представники вугільних регіонів Луганщини, Донеччини та Волині

Новини 17 Червня, 2021 70

Львівщина, Луганщина та Донеччина мають позитивний приклад міжрегіональної співпраці. Але ми повинні ще активніше налагоджувати партнерські стосунки, зближувати наші громади, обмінюватися досвідом, шукати нові можливості. На цьому наголосила голова Львівської обласної ради Ірина Гримак під час зустрічі з представниками місцевого самоврядування Волинської, Луганської та Донецької областей.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу облради.

Гості прибули до Львова в рамках програми «Змінимо країну разом», яку реалізує Асоціація “Єврорегіон Карпати-Україна”.

“Асоціація виконує роль координатора та помічника громад у реалізації різних проєктів. Ми знаємо як оформити документи, написати заявки та куди їх подавати”, – зазначила виконавча директорка Галина Литвин.

Під час зустрічі учасники обговорювали проблеми, які виникають в процесі управління територіями. Представники Луганської області поділилися думками про те, що шукають можливість створити робочі місця в населених пунктах поблизу українсько-російського кордону. Адже якщо не забезпечити людей роботою і належним рівнем комфорту та безпеки, то вони змушені будуть виїздити, покидати свої домівки.

Представник Донецької військово-цивільної адміністрації Дмитро Гудінов акцентував на тому, що близько 80% надходжень у місцевий бюджет дає гірнича галузь, тому трансформація вугільних регіонів є важливою темою для кожної громади. Гості заходу наголошували на тому, що їх цікавить перепрофілювання працівників шахт на інші напрямки, інші сфери діяльності. Потрібно думати, яку альтернативу можна запропонувати шахтарям та їхнім родинам.

Ірина Гримак розповіла, що депутати Львівської обласної ради зосереджені на роботі задля розвитку громад, а конкурси місцевих ініціатив кожного разу стають новими можливостями для активних мешканців з усіх населених пунктів області.

“Для того, щоб отримати результат необхідно щоразу впроваджувати додаткові інструменти. На Львівщині успішно діють асоціації органів місцевого самоврядування, такі як “Єврорегіон Карпати-Україна” та Асоціація “Ради Львівщини”. Вони допомагають громадам стати спроможними, написати стратегію, знайти перспективні напрямки для розвитку. Зараз розглядаємо ідею перепрофілювання однієї із шахт червоноградського краю в музей. Ми можемо ініціювати та разом реалізувати проєкт, який би допомагав громадам східних областей писати якісні проєкти й залучати інвестиції”, – запропонувала Ірина Гримак.

Коментарі

Позначки: ,