Новини

Львівщина в опозиції до Зеленського: від нього вимагатимуть не ігнорувати державну мову

У вівторок, 28 травня, депутатам Львівської обласної ради буде запропоновано ухвалити звернення до Володимира Зеленського щодо недопущення ігнорування статусу державної мови та використання її у своїй публічній діяльності.

Відповідну ініціативу, з якою звернувся відомий львівський громадський діяч, викладач Франкового університету Святослав Літинський, підтримав голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин.

“Вважаю, що Президент воюючої держави повинен у публічних сферах суспільного життя повністю виключити власний вжиток державної мови країни агресора – Росії. Без сумніву, це є очевидним порушенням встановлених законодавчих норм Президентом і надалі у своїй публічній діяльності йому необхідно послуговуватися державною українською мовою. Окрім того, депутатам на сесії буде запропоновано підтримати звернення про неприпустимість винесення на референдум питання про укладення мирних домовленостей з Російською Федерацією, а також щодо призначення на посади осіб, які підпадають під дію Закону України “Про очищення влади”. Народ України на головній площі столиці виборював свободу та можливість жити у правовій державі, а наші бійці зупинили агресора на сході країни і досі захищають наші кордони. Не маємо права допустити нівелювання здобутків Революції Гідності та топтати пам’ять про наших українських Героїв”, – вважає очільник облради.

Олександр Ганущин закликав колег-депутатів прийти на сесію обласної ради і підтримати ці звернення.

Коментарі

Олег Довганик

Recent Posts

Львів святкує День народження

Мер ще досі Садовий

13 години тому

Львівщина отримала 30 позашляховиків від британців

Цього разу близько 50 британців наважилися подолати багато кілометрів, аби особисто доправити цей транспорт

14 години тому