Новини

Львівщина увійшла до ТОП – 5 найкращих для м’ясоїдів регіонів

Регіони України, в яких найдорожчі і найдешевші м’ясні вироби.

За даними офіційної статистики найдорожчий м’ясний кошик у Києві та коштує він 755 грн, а найдешевший на Тернопільщині, якій обходиться в 625 грн. Різниця між цими регіонами становить 130 грн.

Про це повідомив голова Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко, – інформує agronews.

“Асоціація постачальників торговельних мереж порахувала де в країні найдорожчий і найдешевший м’ясний кошик, до якого ми додали ще яйця та морожену рибу. До кошику ввійшли по одному кілограму яловичини, свинини, курячого філе й тушки, сала, вареної ковбаси першого ґатунку, мороженої риби й десяток яєць”, – зауважив Олексій Дорошенко.

П’ятірка найдорожчих “м’ясних” регіонів така: Київ – 755грн, Київська область – 719грн, Закарпатська – 702грн, Чернівецька – 698грн і Луганська – 697грн.

ТОП – 5 найкращих для м’ясоїдів регіонів виглядає таким чином: Тернопільщина – 625грн, Волинь – 647грн, Чернігівщина – 650грн, Львівщина – 653грн і Черкащина – 654грн.

А поміж ними розмістились наступні регіони: Одеська область – 690грн, Миколаївська – 686грн, Сумська – 678грн, Полтавська – 677грн, Херсонська – 674грн, Донецька – 671грн, Харківська –669грн, Рівненська – 667грн, Запорізька – 665грн, Кіровоградська – 663грн, Вінницька і Дніпропетровська області – по 661грн, Житомирська – 659грн, Хмельницька – 657грн і Івано-Франківська область – 655грн.

По кожному продукту м’ясного кошику найдорожчими і найдешевшими регіонами є:

  1. Яловичина. Найдорожчий регіон – місто Київ із ціною 145грн за кілограм, а найдешевший – Донеччина зі 115грн. Різниця в ціні між ними складає 30 грн.
  2. Свинина. Найдорожчу свинину ви купите на Закарпатті – за 125грн. А найдешевшу знайдете в Тернопільській області – по 103грн. Різниця в ціні – 22грн.
  3. Сало. Найбільша вартість сала в столиці, де кілограм коштує 118грн. Найнижча ціна на Тернопільщині – 52грн. Різниця – 66грн.
  4. Філе курятини. Найбільша ціна на Луганщині – 113грн за кілограм філе. А найдешевша курка в Дніпропетровській області – 99грн. Різниця між ними складає 14грн.
  5. Тушка курятини. Найдорожча область – Донецька з 62грн, а найдешевша – Дніпропетровщина, де кілограм обійдеться в 54грн. Різниця в ціні між цими регіонами – 8грн.
  6. Ковбаса варена. Найбільше прийдеться сплатити за ковбасу на Луганщині – 105грн, а найменше в Черкаській області – 73грн. Різниця в ціні – 32грн.
  7. Риба морожена. Найдорожча риба в Закарпатській області, де її вартість – 81грн за кілограм. Найдешевшу зустрінете на Одещині по 68грн. Різниця в ціні – 13грн.
  8. Яйця курячі. Найдорожчі яйця продаються на Харківщині, де їх ціна складає 28грн за десяток. Найдешевші придбаєте в Львівській області – по 22грн. Різниця між регіонами – 6грн.

“Данні альтернативного дослідження Асоціації постачальників торговельних мереж із 1 березня 2018 року по 1 лютого 2019 року показують, що за останні одинадцять місяців м’ясний набір подорожчав на 10%. Майже усі продукти зросли в ціні: ковбаса – на 22%, філе курятини – на 21%, яловичина – на 15%, свинина – на 12%, риба – на 8%, сало – на 7%, тушка куряча – на 6%. Тільки курячі яйця подешевшали за одинадцять місяців на 7%”, – підкреслив Олексій Дорошенко.

 

Коментарі

Ольга Корнієнко

Share
Published by
Ольга Корнієнко

Recent Posts

У Львові пʼять років не ремонтували аварійний міст

Ні депутати Львівської міської ради, ні чиновники Садового не піднімали це питання

10 години тому

Зимноводівська громада попрощалася із захисником

Не існує вищої цінності, ніж захист Батьківщини та свого народу

11 години тому