Львівщина у вогні: оприлюднено карту пожеж в екосистемах області

Новини 14 Квітня, 2020 1 136

Ілюстрація: ФБ/Віталій Туровцев

На Львівщині за минулу добу сталося понад 50 пожеж в екосистемах.

Як пише «Четверта студія», про це повідомив на своїй сторінці у ФБ керівник прес-служби ГУ ДСНС у Львівській області Віталій Туровцев.

Він також оприлюднив карту пожеж в екосистемах області, станом на 19.00 год 13 квітня.

«На фото карта Львівської області станом на 19.00. З початку дня понад 50 пожеж в екосистемах! На карті ті пожежі, ліквідація яких триває», – зазначив Туровцев.

 

Як повідомляє ГУ ДСНС у Львівській області, у зв’язку із катастрофічним зростанням кількості пожеж в екосистемах на Львівщині проводяться профілактичні рейди.

Так, 12 квітня надзвичайники Яворівського районного відділу ГУ ДСНС України у Львівській області спільно з представниками Яворівської районної державної адміністрації, Яворівського відділу поліції ГУ НП у Львівській області, Державної екологічної інспекції здійснили об’їзд населених пунктів і прилеглих території з виявлення фактів спалювання сухої трави та рослинних залишків. Під час профілактичного рейду проводилась роз’яснювальна робота з населенням щодо заборони спалювання сухостою.

Також 12 квітня надзвичайники Буського районного відділу ГУ ДСНС України у Львівській області спільно з працівниками Державної екологічної служби та завідувачем сектору з питань цивільного захисту було проведено рейд щодо заборони спалювання сухої рослинності її залишків.

Коментарі

Позначки: , , , ,