Новини

Львівщина співпрацюватиме із Казахстаном (ФОТО)

27 травня Голова Львівської обласної ради Ірина Гримак, Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Казахстан в Україні Дархан Калетаєв та Почесний консул Казахстану у Західній Україні Галина МАСЛЮК підписали Меморандум про співпрацю між Львівською обласною радою і Посольством Республіки Казахстан в Україні.

Про це пише Кулемет з посиланням на прес-службу ЛОР.

Враховуючи положення Договору про дружбу і співробітництво, підписаного між Україною та Республікою Казахстан 20 січня 1994 року, а також взаємну зацікавленість у розширенні соціально-економічного, науково-освітнього і культурного співробітництва сторони домовилися про реалізацію спільних заходів у сферах економіки, охорони здоров’я, культури, освіти та туризму.

Ірина Гримак наголосила, що цей документ стане важливою передумовою зростання українсько-казахського партнерства у всіх сферах. “Для нашої області – це важливий перспективний напрямок розвитку міжнародного партнерства, нові поважні можливості до залучення інвестицій, активізації туристичного, освітнього і культурного обміну”, – акцентувала вона.

“Казахстан зацікавлений інвестувати в українську економку, нас приваблюють сфера туризму, а також медична реабілітація та оздоровлення у санаторно-курортних комплексах Львівщини. Також ми сподіваємося на залучення українського бізнесу в аграрну та машинобудівну галузі нашої держави. У нас діють вільні економічні зони, ми будуємо нові міста і шукаємо спільні точки дотику з українськими науковими школами та підприємцями,” – розповів Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Казахстан в Україні Дархан Калетаєв.

Учасники міжнародної зустрічі обговорили перспективи відкриття прямого авіарейсу між Львовом та містами Республіки Казахстан. Пряме сполучення сприятиме міжнародному обміну студентами, науковцями, викладачами.

“Інвестиція в молодь – це головна інвестиція кожної держави,” – акцентував дипломат.

На думку Ірини Гримак, першим кроком співпраці стане партнерство між Львівським університетом ім. І.Франка та Євразійського національного університету ім. Л. Гумільова.

Вона також запросила делегацію Республіки Казахстан відвідати 5 форум місцевого розвитку, який відбудеться на Львівщині у вересні цього року. На цьому заході представники бізнесу та науковці обох держав матимуть можливість налагодити контакти та запланувати співпрацю.

Львівщина співпрацюватиме із Казахстаном
Львівщина співпрацюватиме із Казахстаном

Коментарі

Олег Довганик

Recent Posts

Керівник фракції Порошенка у Львові вляпався у скандал

Заявив, що Нацгвардія не воює

23 години тому

Як виглядає Вовчанськ

Місто, як повідомляє один із поліцейських, що знаходяться там, знаходиться під постійним вогнем противника

23 години тому

В Україні розпочався протест далекобійників

Через закон про мобілізацію

23 години тому