Львівщина проситиме Кабмін про урядову комісію для Стебника

Новини 02 Червня, 2020 681

Фото: Варіанти

Сьогодні питання Стебницького Полімінералу «зависло» в судах між його власниками та Фондом держмайна

Заслухати звіти усіх інстанцій, дотичних до вирішення ситуації, яка склалася внаслідок обвалів Стебницького Полімінералу, оцінити їхню роботу, і звернутися до Кабміну щодо негайного створення урядової комісії щодо вирішення питань Стебницького Полімінералу – 1 червня під час наради в облраді вирішили винести на розгляд сесії ЛОР, яка відбудеться сьогодні,2 червня.

Як пише “Четверта студія”, про це повідомили у прес-службі департаменту екології та природніх ресурсів Львівської ОДА.

Як зазначається, нарада відбувалася за участі депутатів облради та представників департаменту екології та природніх ресурсів Львівської ОДА. На жаль, головні «винуватці» – представники Фонду держмайна, представники ТзОВ «Зорема Вест» та ПАТ СГХП «Полімінерал» не знайшли часу на вирішення питання, яке напряму сьогодні залежить від них, і ставить під загрозу життя сотень людей та екології не тільки краю, а й України вцілому.

Сьогодні питання Стебницького Полімінералу «зависло» в судах між його власниками та Фондом держмайна. І поки триває судова тяганина жодних дій щодо рекультивації та консервації рудника №2 і хвостосховища не проводиться. Таким чином у пустоти потрапляє вода, а не соляні розчини, якими їх мають заповнювати, що може призвести до нових обвалів та прориву хвостосховища.

«На жаль ми не маємо впливу на власників підприємства, як і не можемо самостійно проводити відновлювальні роботи на приватні території, бо нас звинуватять в нецільовому витрачанні коштів. Створення урядової комісії це першочергова необхідність. Можливо, Уряд зможе напрацювати юридичні механізми участі державних органів влади у цьому процесі, адже чекати більше не можна. Всі питання, які ми могли врегулювати на місцевому рівні – перенесення ЛЕП, водогону і виділення землі під будівництво нової дороги – ми зробили. Тепер питання у державному фінансуванні, адже це непідйомні кошти для області, і в державному регулюванні цієї ситуації», – зазначив Максим Василишин, заступник директора департаменту екології та природніх ресурсів Львівської ОДА.

 

Коментарі

Позначки: , , , , ,