Львівщина передбачила можливість закупівлі вакцини від COVID-19

Новини 23 Лютого, 2021 338

Сесія ЛОР фото 4studio

Сьогодні, 23 лютого, на сесії Львівської облради прийняли Програму підтримки галузі охорони здоров’я Львівської області на 2021-2025 роки на яку передбачено понад 557 мільйонів гривень.

Про це у Фейсбуці повідомив керівник фракції “Європейська Солідарність” у Львівській обласній раді Олег Дуда, пише “Четверта студія”.

За його словами, “важливо, що Програма не зменшилась у своїй видатковій частині, а навіть дещо збільшилась. Також важливо, що ця програма одна із не багатьох, яка не втратила рівень фінансування на фоні дефіциту бюджету області”.

“Кошти будуть скеровані на закупівлю матеріально-технічного забезпечення та апаратури. На сьогодні медичне обладнання для діагностики та лікування хвороб, що використовується в закладах охорони здоров’я в середньому застаріло на 80–85%, значна його частина вичерпала свій технічний ресурс і термін експлуатації.

В області також гостро стоїть питання щодо оновлення наявної медичної техніки шляхом придбання сучасного високоспеціалізованого медичного обладнання, зокрема, спеціалізованого медичного автотранспорту, реанімобілів тощо”, – йдеться у повідомленні.

Дуда також розповів, що Програма передбачає кошти на забезпечення медикаментами, витратними матеріалами дітей з невиліковними хворобами, що перебувають під наглядом мобільного хоспісу та на придбання медичного обладнання для мобільного хоспісу.

“1,5 млн грн передбачили на забезпечення продуктами лікувального харчування важкохворих дітей орфанними (рідкісними) захворювання. Нагадаю, що дітки з такими захворюваннями потребують постійного лікування, яке є дуже дорогим. Програма передбачає кошти для забезпечення дітей, хворих на онкологічні й онкогематологічні захворювання, препаратами хіміотерапії та терапії супроводу, а також розхідними матеріалами, необхідними при проведенні програмної хіміо – та радіотерапії”, – наголосив депутат.

За словами Олега Дуди, також виділено кошти на заходи з підтримки закладів охорони здоров’я, у тому числі й закладів, які надають медичну допомогу хворим на COVID-19.

“Львівщина стала однією із небагатьох областей, яка передбачила можливість закупівлі засобів для проведення вакцинації та вакцини від COVID-19. Звісно, ми розуміємо, що наразі немає можливості закуповувати вакцину, але не виключено, що до кінця року така можливість з’явиться і ми будемо готовими до цього.

Ми також розуміємо, що коштів недостатньо. Аби збільшити рівень фінансування цієї Програми необхідно взяти звідкись кошти, а за коштами стоять людські долі. На жаль, у нас є одна суттєва проблема – це обмежений обласний бюджет”, – додав керівник фракції ЄС.

Коментарі

Позначки: , ,