Новини

Львівщина готова до опалювального сезону на 93%, але зима буде складною

Львівська область активно готується до опалювального сезону, і станом на сьогодні роботи виконані на 93%. Основний акцент робиться на забезпеченні критичної інфраструктури джерелами резервного живлення, зокрема для лікарень, шкіл і закладів соціального спрямування.

Про готовність Львівщини до опалювального сезону та ймовірні відключення світла взимку розповів перший заступник очільника Львівської ОВА Андрій Годик у програмі з Олегом Радиком “Go про…”, пише Четверта студія.

“Роботи з підготовки до опалювального сезону виконані приблизно на 93%. Основний акцент у підготовці зосереджений на забезпеченні джерел резервного живлення критичної інфраструктури. Мова йде про лікарні, школи, заклади соціального спрямування”, — зазначив Годик.

За його словами, одним із ключових завдань також є перевірка готовності підприємств теплопостачання, водопостачання та водовідведення, а також їх забезпечення потужними генераторами для безперебійної роботи в умовах можливих перебоїв з електропостачанням.

“Іншим блоком є перевірка готовності та забезпечення всім необхідним, зокрема генераторами великої потужності підприємств теплопостачання, водопостачання та водовідведення”, — підкреслив посадовець.

Андрій Годик також підкреслив, що мешканцям Львівщини потрібно готуватися до складної зими. Він не виключає можливість відключень електропостачання через атаки на енергетичну інфраструктуру з боку ворога.

“Я зі страхом сприймаю відчуття опалювального сезону, оскільки відповідаю за підготовку в межах Львівської області. Це дійсно буде складний виклик для кожного з нас. Чи будуть відключення електропостачання? Ймовірно, що точно будуть, але їхня тривалість буде залежати від того, наскільки будуть продовжуватися удари ворога по енергетичних об’єктах і наскільки ефективно наші сили протиповітряної оборони будуть їх відбивати”, — наголосив Андрій Годик.

Підготовка області до зими продовжується, і влада робить усе можливе, щоб забезпечити стабільне функціонування критичної інфраструктури та мінімізувати наслідки можливих перебоїв з електропостачанням.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Львів’яни мають підставу гордитися Садовим

Доки у суспільстві тривають вічні суперечки: мер міста має бути політиком чи господарником, Садовий вказує…

55 хв. тому

Чим пенсіонери завинили Садовому

Люди не хочуть терпіти транспортне свавілля

1 годину тому

Мешканець Львівщини виграв суд у ТЦК через незаконну мобілізацію попри бронювання

Представники ТЦК заявили, що документи військовозобов’язаного були неправильно оформлені, тому він втратив право на бронювання

2 години тому

Моніторинг лікарень Львівської області: результати

У пʼяти медзакладах Львівщини за перші пів року 2024 року спостерігається досить високий показник проведення…

2 години тому