Новини

Львівщина долучиться до відзначення 100-річчя «Чортківської офензиви»

Упродовж трьох днів, 15-17 червня, на Тернопільщині тривав військово-історичний фестиваль «Чортківська офензива». У завершальний день дійства на площі перед костелом відбулась реконструкція бою наступальної військової операції Української Галицької Армії (УГА) у червні 1919 року, повідомляє прес-служба ЛОДА.

«Сьогодні ми відзначаємо 99-ту річницю подій червня 1919 року, коли українські воїни, не маючи значної чисельності та зброї, змогли перемогти. І саме такі перемоги роблять поступ вперед. Ми повинні пам’ятати перемоги минулого і продовжувати перемагати в сьогоденні, в час, коли наші герої-захисники відстоюють незалежність України на Сході платячи за це високу ціну. Давайте будемо достойними спадкоємцями українського роду разом будуючи незалежну, сильну і квітучу українську державу з європейським майбутнім»,-  зазначила у вітальному слові з нагоди фестивалю та відкриття реконструкції заступник голови Львівської ОДА Оксана Стоколос-Ворончук.

Також заступник голови Львівської ОДА долучилася до підписання Меморандуму про підготовку до проведення 100-річчя Чортківської офензиви у червні 2019 року.

Окрім реконструкції бою, в межах фестивалю відбувались кінопрезентації, виставка сучасної зброї та фотографій із зони бойових дій, квест і теренова гра, вишкіл «Тактика вуличного бою», виступи гуртів «Карпати», «Чорноморці», «Медовий полин», «Периферія», «Loud Silence», «Моторола», «Тінь сонця»

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Скандальна кума Садового заробила майже 100 тисяч гривень

Садовий у квітні преміював Свистун на майже 60 тисяч гривень

3 години тому

Садовий планує взяти позику на 840 мільйонів гривень для переробки сміття

На сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали про здійснення запозичення до бюджету Львівської…

11 години тому

У Львові просять встановити пам’ятник Шухевичу

Військові звернулись до Садового

12 години тому

У Львові депутати стали на захист академії сухопутних військ

Звернулись всі разом, щоб ми не плутали інцидент між двома фізичними особами, який відбувався, слідча…

12 години тому

Водій маршрутки у Львові розпилив газовий балончик у обличчя чоловіку

Залізничний районний суд визнав винним водія Львівського комунального підприємства АТП-1 в умисному тілесному ушкодженні

16 години тому