Новини

«Львівобленерго» припиняє електроживлення споживачів, які незаконно користуються побутовим тарифом

У вівторок, 2 квітня, заплановане відключення багатоквартирного будинку по вул.Кульпарківській, 64а у Львові, який обслуговує управлінська компанія «Зразковий парус»

Про це пише Четверта студія з посиланням на Львівобленерго.

Причина — у цьому будинку 42 непобутові (комерційні) приміщення, які несанкціоновано користуються тарифом для населення.

Ще 21 лютого 2024 року працівники «Львівобленерго» здійснили огляд електроустановок цього будинку і склали акт про порушення Правил роздрібного ринку електричної енергії. В акті вказані зобов’язання споживача припинити використовувати електроенергію на непобутові потреби до моменту організації комерційного обліку на непобутові потреби та укласти договір з електропостачальником за відповідним тарифом.  

Термін виконання заходів — місяць з дня складення Акту. Якщо порушення не усунуть у місячний строк, то постачання електричної енергії такому споживачу припиняється. 

Представник компанії «Зразковий парус» ознайомився з Актом, що засвідчено відповідним підписом.   

Після цього споживач скерував звернення стосовно внесення змін у договір з «Львівобленерго». Однак «Зразковий парус» не надав всіх необхідних документів стосовно права власності на нежитлові приміщення та робочий проєкт влаштування обліків електроенергії у цих приміщеннях. Про це повідомили споживача у листі-відповіді.  

Станом на сьогодні, 1 квітня 2024 року, «Зразковий парус» не здійснив необхідних заходів для усунення порушення. Відтак, електроживлення споживачу припинять 2 квітня 2024 року.

для інформації:  «Електрична енергія, яка використовується на об’єкті побутового споживача на непобутові потреби, зокрема для підприємницької, господарської та незалежної професійної діяльності, надання платних послуг, здійснення нотаріальної діяльності, діяльності дата-центрів, центрів обробки даних, діяльності зі створення віртуальних активів (майнінгу) тощо, обліковується окремо та оплачується за відповідними тарифами (цінами) для непобутових споживачів електропостачальника», — п. 2.3.12 Правил роздрібного ринку електричної енергії (ПРРЕЕ), які затверджені постановою Національної комісії, що здійснює державне  регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг № 312 від 14.03.2018 р. (з наступними змінами та доповненнями).

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Садовий планує взяти позику на 840 мільйонів гривень для переробки сміття

На сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали про здійснення запозичення до бюджету Львівської…

1 годину тому

У Львові просять встановити пам’ятник Шухевичу

Військові звернулись до Садового

1 годину тому

У Львові депутати стали на захист академії сухопутних військ

Звернулись всі разом, щоб ми не плутали інцидент між двома фізичними особами, який відбувався, слідча…

2 години тому

Водій маршрутки у Львові розпилив газовий балончик у обличчя чоловіку

Залізничний районний суд визнав винним водія Львівського комунального підприємства АТП-1 в умисному тілесному ушкодженні

5 години тому