Львів’янин стверджував, що Україна припинить своє існування, а на її місці буде Малоросія

Новини 30 Липня, 2023 398

Львів’янин стверджував, що Україна припинить своє існування, а на її місці буде Малоросія

Тепер він на лаві підсудних

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно громадянина України. Йому інкримінують розповсюдження матеріалів із закликами до зміни меж території України, умисні дії спрямовані на розпалювання національної ворожнечі, пропаганду війни, поширення символіки комуністичного тоталітарного режиму, виправдовування збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників (ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст.161, ст. 436, ч. 2 ст. 436-1, ч. 2 ст. 436-2, ч. 3 ст. 436-2 КК України).

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу прокуратури Львівської області.

Розслідуванням встановлено, що з початку повномасштабного вторгнення рф на територію України обвинувачений, використовуючи власний акаунт у соцмережі «Однокласники», поширював матеріали із закликами до вчинення дій з метою зміни меж території України.

Зокрема, він постив дописи, у яких стверджував, що Україна припинить своє існування в цьому році. А також про те, що знову буде відновлена дружня братська країна «Малоросія».

Окрім того, фігурант розпалював національну ворожнечу та закликав до агресивної війни. Чоловік поширював пропагандистські наративи країни-агресора та заборонену символіку комуністичного тоталітарного режиму.

Обвинувачений також розповсюджував відеоролики, у яких заперечувалася збройна агресія рф проти України, розпочата у 2014 році.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Управління СБУ у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Коментарі

Позначки: