Львів’яни почали купувати більше нових авто

Новини 11 Травня, 2021 724

Минулого місяця у Львові та області придбали 380 нових автомобілів. Це на 137% більше, ніж у квітні минулого року, коли за місяць зареєстрували 160 машин.

Сума покупок становила 14 млн доларів США без врахування вартості додаткового обладнання. Лідером серед брендів минулого місяця була Toyota. Майже 70 таких нових автомобілів отримали реєстрацію у регіоні. Крім цих авто часто обирали Kia, Skoda, Renault та Volkswagen, – повідомляє прес-служба сайту з продажу автомобілів RST.ua.

Кросовер Kia Sportage отримав найбільшу кількість продажів серед моделей і покрив понад 10% ринку. Також у регіоні часто реєстрували Toyota RAV4 і Renault Duster.

Понад 80% зареєстрованих автомобілів – кросовери. Частка авто, що обладнані дизельними моторами, склала 29% ринку, а середній об’єм двигуна становив 2,1 л. Автомобілі з ціною від 17 до 35 тис. доларів отримали долю ринку 52%. Середня ціна кожного автомобіля, який зареєстрували у квітні, перевищила 36 тис. доларів.

Загалом у квітні в Україні зареєстрували 10 000 нових автомобілів. Це на 11% більше, ніж у березні і на 170%, ніж у квітні минулого року. Сума витрат минулого місяця склала 330 млн доларів, якщо не враховувати вартості додаткового обладнання. Для порівняння, у квітні минулого року кількість зареєстрованих авто становила 3 700. Найпопулярнішою маркою була Toyota, а бестселер серед моделей – Kia Sportage.

Нагадаємо, у першому кварталі поточного року у Львові та області придбали 750 нових автомобілів. Сума покупок становила 26 млн доларів. Лідером серед брендів у січні-березні була Toyota, а найпопулярніша модель – Toyota RAV4.

Коментарі

Позначки: