Львів‘янка, яка стала жертвою нелюда-гвалтівника, відсудила 150 тис грн за моральну шкоду

Новини 06 Серпня, 2018 106

Фото ілюстративне з відкритих джерел

У Львові нелюда-ґвалтівника ув’язнили на вісім років.

Про це повідомили   у прес-службі прокуратури Львівської області.

Як зазначається у повідомленні, у 2016 році до Шевченківського районного суду Львова було скеровано обвинувальний акт стосовно 42-річного львів’янина, який підозрювався у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1,2 ст.153 КК України (насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом) ч.2 ст.152 КК України (зґвалтування), ч.2 ст. 146 КК України (незаконне позбавлення волі людини).

Встановлено, що чоловік напідпитку застосував до 31-річної жінки насильство та затягнув її до свого помешкання.

«Зачинивши двері та відібравши мобільний телефон, чоловік погрожував ножицями, приставляв ножа до горла, залякував вбивством, завдавав численних ударів по голові, обличчі, тілу, руках і ногах, а також повністю зістриг волосся із голови жінки. Крім цього, всупереч волі потерпілої, подолавши її опір, лиходій неодноразово вступав із нею у статеві зносини (як природним, так і неприродним способом). Фізичні і психологічні знущання зловмисника тривали близько доби», – зазначається у повідомленні.

У листопаді 2017 року, вироком Шевченківського районного суду м.Львова,   чоловіка визнано винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.153, ч.2 ст.152, ч.2 ст.153, ч.2 ст.146 КК України та засуджено до восьми  років  позбавлення  волі.

Цивільний позов потерпілої про стягнення з обвинуваченого 150 тис грн моральної шкоди судом задоволено повністю.

«Остаточну крапку у справі поставлено Апеляційним судом Львівської області, який своєю ухвалою, цьогоріч у червні, залишив вирок суду першої інстанції без змін», – інформує прокуратура області.

Коментарі

Позначки: , ,