Новини

Львів’ян запрошують на Lviv Orchestra Fashion

8 вересня о 19:30 відбудеться показ нової колекції бренду Marta Wachholz у супроводі симфонічного оркестру INSO-Lviv. Такий кроссекторальний проєкт Lviv Orchestra Fashion вже вдруге організовує Lviv Fashion Week, і незмінно за підтримки Українського культурного фонду.

Про це пише Четверта студія з посиланням на організаторів.

Концепція нової арт-колекції Marta Wachholz передбачає використання та інтерпретацію візуальних образів косівської кераміки і візуальних елементів зі сфери авіації. Джерелом інспірацій для її створення стали мотиви і кольорова гама косівських орнаментів, а також діяльність видатного авіаконструктора та винахідника українського походження Ігора Сікорського, власника Sikorsky Aircraft, розробника літаків та гелікоптерів, що встановлювали світові рекорди у 1920-1950-х роках.

«Я була вражена, приголомшена до мурашок, побачивши, як виходять моделі в одязі з моєї колекції під живе виконання оркестром ІNSO-Lviv сюїт на теми народних пісень, що їх спеціально для показу написав український композитор Іван Небесний», – пригадує перший показ-експеримент 2019 року дизайнерка Марта Ваххольц.

Цього разу музичне оформлення показу спільно з оркестром творитимуть співачка, акторка, режисерка, дослідниця автентичних давніх українських пісень Уляна Горбачевська та композиторка Марія Олійник.

«Гуцульська музична традиція пронизана ритмами, тому легко може поєднатись з сучасними бітами, в тому числі з модних подіумів. Тут поєднаються симфонічний оркестр, сучасні електронні біти, народні гуцульські інструменти, співанки та вівкання. Оркестр надасть об’ємного звучання твору і заполонить гуцульськими гармоніями. Народні інструменти та голоси додадуть автентичного звучання. Електронна музика вибудує міст між давнім та сучасним. Бо традиція – це те, що постійно змінюється і розвивається, а отже знаходить нові форми, як себе проявити.  Ми творимо перетин – візуального і музичного, об’єднаних гірським колоритом», – розповідає Уляна Горбачевська.

Для колекції, що стане поєднанням своєрідного коду гуцульської мальованої кераміки з елементами льотного одягу, було створено унікальний дизайн тканини з візерунком автентичних косівських керамічних кахлів. Косівська кераміка внесена до Репрезентативного списку ЮНЕСКО, використання та інтерпретація її візуальних образів у колекції проєкту Lviv Orchestra Fashion тим самим привертає увагу до проблематики збереження культурної спадщини.

Локація: Gastroli Hall на !FEST republic, вхід вільний.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

У Шевченківському гаю відкриють інформаційно-освітній центр з укриттям на 200 осіб

В інфоцентрі облаштовали дитячий освітній простір, конференц-зали для проведення заходів, кафе і музейну крамничку

3 години тому

Львів передав захисникам чергову партію обладнання на суму 4,3 млн грн

Серед переданого спорядження – квадрокоптери, генератори, планшети, система керування Radiomaster Boxer, супутникові модеми та інша…

3 години тому

Взуватись зручно й стильно відтепер не потребує зусиль

INTERTOP пропонує широкий асортимент товарів на будь-який смак та гаманець

13 години тому

Садовий будує сміттєпереробний завод як приманку для російських ракет

депутатський корпус має негайно ухвалити рішення про недовіру Садовому та відсторонити його від посади через…

14 години тому