Новини

Львів’ян закликають приєднатися до Щедрого вівторка і подарувати дітям ноутбуки

“Не будь байдужим – подаруй дитині ноутбук!”, – саме так львів’яни цьогоріч можуть долучитися до всесвітнього благодійного руху “Щедрий вівторок”.

Про це інформує ГО «Інший підхід» Дмитро Якимець, пише Четверта студія.

Карантинні обмеження і, зокрема, навчання онлайн стали особливо гострою проблемою для малозабезпечених сімей. Адже в учнів, що не мають ґаджетів для занять вдома, практично забрали можливість навчатися у школі. Для того, аби хоча б частково розв’язати цю проблему, на Львівщині реалізовують проєкт “Подаруй дитині ноутбук”.

Оскільки ноутбуками й планшетами українці щоденно користуються вже не перше десятиліття, у багатьох громадян знайдеться вдома непотрібна їм техніка. Так, часто ноутбуки, що вийшли з ладу через незначну поломку, приречені роками бездіяльно лежати на запилюжених полицях, тоді як їхні господарі вже давно користуються технікою новішого покоління. Щоби уникнути проблеми нераціонального споживання й зменшити екологічний слід, пропонуємо знайти непотрібній техніці нове призначення.

Мешканці Львівщини мають змогу подарувати ноутбуки і планшети 30 дітям з малозабезпечених сімей. Деякі з учасників проєкту хворіють на рідкісні недуги, такі як легенева гіпертензія та інші. Всю зібрану в рамках проєкту техніку відремонтують і подарують діткам.

Щороку в останній вівторок листопада мільйони людей влаштовують день добрих справ і приєднуються до благодійних ініціатив. Хоча “Щедрий вівторок” проводять в Україні всього протягом чотирьох років, до руху долучилося вже 126 тисяч громадян.

“Ми не лише докладаємо власних зусиль, аби здійснити добрі наміри, але й стараємося зробити цю реалізацію видимою, щоби більше громадян долучалися до “Щедрого вівторка”. Тож ми заохочуємо львів’ян не просто робити добрі справи, а й подавати приклад, розповідаючи про них вголос”, – каже Дмитро Якимець, голова ГО “Інший підхід”.

Проєкт “Подаруй дитині ноутбук” впроваджується ГО “Інший підхід” разом з БФ “Карітас Львів”, БФ “Сестри Даліли”, Асоціацією легеневої гіпертензії за фінансової підтримки Zagoriy Foundation.

ГО “Інший підхід” функціонує з 2014 року. Організація займається розвитком проєктів, благодійних організацій, створених активними громадянами. “Інший підхід” допомагає ініціативним громадам розв’язати питання залучення допоміжних ресурсів, створення нормативних документів, розробки стратегії розвитку тощо.

Громадська організація сприяє зростанню активності громадян у різних сферах соціального життя.

Благодійний фонд Zagoriy Foundation був створений у 2015 році Глібом, Катериною та Володимиром Загоріями для реалізації благодійних проєктів. Zagoriy Foundation системно впроваджує накопичений поколіннями сім’ї Загорій досвід благодійництва, — що дозволяє робити вражаючий внесок в розвиток України.

Фонд на довготривалій основі підтримує важливі для українського суспільства ініціативи та бере участь у заходах, які спрямовані на популяризацію благодійної діяльності.

Пріоритетним напрямом діяльності Фонду є розвиток культури благодійності. В цьому напрямку Фонд системно впроваджує сталі проєкти й окремі активності.

Коментарі

Олег Довганик