Новини

Львів’ян закликають підтримати петицію про закупівлю обладнання для Банку грудного молока в Західній Україні

Львів’ян просять підтримати петицію про закупівлю необхідного обладнання для створення першого в Західній Україні Банку грудного молока на базі Львівського обласного неонатального центру. Про це пише “Четверта студія” з посиланням на “Перець”.

Нещодавно, після капітального ремонту у Львівській обласній клінічній лікарні (ЛОКЛ) запрацювала сучасна молочна кухня для вигодовування пацієнтів неонатальних відділень.

Реконструкцію, ремонт, закупівлю меблів та обладнання було здійснено виключно за кошти благодійників. Єдиний в Україні Банк грудного молока існує в Києві, створений за кошти Київського міського бюджету. Тому, небайдужі створили петицію з проханням до Львівської обласної державної адміністрації та депутатів області придбати необхідне обладнання для запуску Банку грудного молока в Західній Україні. Серед необхідного обладнання:

1.Аналізатор грудного молока Miris HMA (Human Milk Analyzer)

2.Пастеризатор Sterifeed S180 (Human Milk Pasteuriser)

«Кожна дитина має право на грудне молоко, але, на жаль, не кожна мама може дати його своєму малюку.

Завдання Банку – допомога дітям, які особливо потребують цілющості грудного молока.Щорічно в неонатальних відділеннях лікується близько 600 немовлят, які, в основному, народжуються передчасно.

Найменша пацієнтка, яку вдалося врятувати, при народженні важила 480 г. Завдяки професіоналізму великого колективу медичних працівників дуже багато крихіток отримує шанс на повноцінне життя. Окрім комплексного лікування, величезне значення для їх одужання має безпечне, якісне та збалансоване харчування. І, без сумніву, грудне молоко є беззаперечним пріоритетом», – стверджують автори петиції.

На разі, зібрано 136 голосів з 1000 необхідних. Петицію можна підписати тут.

Коментарі

Кенцало Юра

Recent Posts

Керівник фракції Порошенка у Львові вляпався у скандал

Заявив, що Нацгвардія не воює

19 години тому

Як виглядає Вовчанськ

Місто, як повідомляє один із поліцейських, що знаходяться там, знаходиться під постійним вогнем противника

19 години тому

В Україні розпочався протест далекобійників

Через закон про мобілізацію

19 години тому