Новини

Львів’ян закликають не йти на цвинтарі на Провідну неділю (ВІДЕО)

У Львівській міській раді  закликають львів’ян дотримуватись рекомендацій Ради Церков міста і рішення міської комісії з питань ТЕБ і НС та не відвідувати кладовища у поминальні дні.

Як пише «Четверта студія», у прес-службі Львівської міської ради повідомили, що «священники не будуть на кладовищах, цвинтарі закриті (окрім здійснення поховань). Варто дотримуватись рекомендації Ради Церков міста щодо того, щоб ми вшановували померлих на кладовищах вже після карантину».

Провідна неділя в Україні починається з другого тижня після Великодня і потрапляють на період карантину

Провідна неділя в Україні традиційно починається на дев’ятий день після Великодня, який в 2020 році православні відзначають 19 квітня, а віруючі католицького віросповідання – 12 квітня. Карантин вже вніс свої поправки в плани українців вшанувати на кладовищах пам’ять покійних родичів.

Справа в тому, що поминальний тиждень припадає на період введених обмежувальних заходів через коронавірус. Таким чином збори на кладовищах вважатимуться порушенням.

Радониця, Великоднє поминання онлайн звершив настоятель храму святого Георгія Побідоносця ПЦУ м. Львів Митрофорний протоієрей Стефан Сороківський.

 

Коментарі

Ольга Корнієнко

Share
Published by
Ольга Корнієнко

Recent Posts

Мешканців Львівщини просять економити світло

Аварійні відключення стали необхідним кроком для збереження енергосистеми України — брифінг

12 години тому

Момент замаху на Фіцо

Відео

12 години тому