Новини

Львів’ян закликають долучитися до толоки на Піскових озерах

У Львові сьогодні, 13 червня. відбудеться толока на Піскових озерах.

Як пише «Четверта студія», про це повідомляють організатори, які закликають городян долучитися до ініціативи.

«Кожен з нас може стати рушієм змін, і кожен з нас може почати з малого. Бо хай маленькими кроками, але ми продовжуємо рухатись вперед, змінюючи і змінюючись.
У суботу ГО Солідарна Молодь, ГО Європейський Львів, ГО Справа Громад та Європейська Солідарність організовують толоку та висадку дерев у парку “Піскові озера”, яка розпочнеться о 15.00», – повідомляють організатори.

Скриншот ФБ
Скриншот ФБ
Фото: Вікіпедія

Довідково. Піскові озера (до 1990-их — Алтайські Озера) — невеликий парк у Франківському районі міста Львова. Розташований при вулиці Гординських (між вулицями Коновальця, Рудницького і Генерала Чупринки), у престижній місцевості На Байках. Загальна площа 5,8 га, площа водного дзеркала — 1,8 га (2 озера). Основна функція парку — рекреаційна. Це місце відпочинку жителів мікрорайону з населенням близько 15 тисяч. Парк був облаштований у 1960-ті роки на місці зруйнованого ландшафту — колишніх кар’єрів з видобутку піску. Озера утворилися через просочування води на дно піщаної виїмки. В середині ХХ століття на місці парку було сміттєзвалище. У радянський період озера називалися Алтайськими, під час перейменувань на початку 1990-х років були названі Пісковими. Основу насаджень парку становлять ясен звичайний та ясен американський, а також гостролистий клен та клен-явір. Інші породи дерев: клен ясенолістий, клен сріблястий, біла акація, каштан кінський, черешня, алича, кедри. В підліску та узліссях ростуть чагарники: бузина чорна та інші. У парку є спортивний і дитячий майданчики. Піскові озера згадані у пісні вокальної формації «Піккардійська терція» «Старенький трамвай».

Коментарі

Ольга Корнієнко

Recent Posts

У центрі Львова зникло світло (ВІДЕО)

Вулиці Львова поринули у темряву

6 години тому

У Львові горіло сміття Садового (ВІДЕО)

Перед черговим кредитом на Пластову

12 години тому

Гончаренко закликав скликати позачергову Раду

Через ситуацію на Харківщині

12 години тому