Новини

Львів визначив пріоритети розвитку на час воєнного стану

У Львівській міській раді опрацьовують Програму соціально-економічного та культурного розвитку Львівської міської територіальної громади на 2024-2025 роки.

Про це пише Четверта студія з посиланням на партію ВАРТА.

Основний акцент – на підтримці Збройних Сил України, створенні безпечних умов проживання і перебування в громаді, адаптації учасників /
учасниць бойових дій та внутрішньо переміщених осіб, забезпеченні необхідних передумов для їхньої реінтеграції в соціум.

Окрім того, зосереджено увагу на наданні соціальних і медичних послуг маломобільним групам населення та ветеранській спільноті.

Під час обговорення документу на комісії підприємництва, депутати звернули увагу на потребі оптимізації окремих програм та їх узгоджені з основним документом.

«Кожне місто в Україні має Програму соцкультурного розвитку. Вона визначає головні пріоритети розвитку міста. У Львові її постійно доопрацьовують і на найближчій сесії пропонують прийняти. Проте важливо наголосити на необхідності узгодження нових програм із головною Програмою соціально-економічного та культурного розвитку громади. Відтак наша комісія подала правку, яка полягає в тому, що у пояснювальній записці до кожної нової програми має бути обґрунтування, пояснення, як вона узгоджується з програмою соцкультурного розвитку», – пояснив секретар голови комісії підприємництва Орест Печенко.

Пріоритети програми:

✅Пріоритет І: Підтримка Збройних Сил України (Забезпечення потреб підрозділів Збройних Сил України, підтримка виробництв mill tech галузі, у тому числі представлення інтересів львівських компаній за межами громади, військова підготовка мешканців).

✅Пріоритет ІІ: Стійкість (Resilience) (Забезпечення безперебійної роботи критичної Інфраструктури, розробка та впровадження ефективних механізмів реагування на загрози).

✅Пріоритет ІІІ: Єдність громади (розвиток та підтримка громадських об’єднань, волонтерських спільнот і кластерних об’єднань, розвиток Львівської агломерації).

✅Пріоритет ІV: Розвиток екосистеми людяності UNBROKEN, медичних об’єднань, поліклінік та ветеранської спільноти (Фахова медична, реабілітаційна та психологічна допомога, створення безбар’єрного середовища, підтримка ветеранської спільноти).

✅Пріоритет V: Інноваційна економіка (Синергія закладів вищої і професійно-технічної освіти, бізнесу та науково-дослідних інституцій для прикладного
трансферу технологій).

✅Пріоритет VI: Національно-патріотичне та спортивне виховання, нові сенси в освіті та культурі (Підтримка культурних ініціатив, промоція української
культури у світі та підтримка морального духу українців, інше).

✅Пріоритет VII. Співпраця із міжнародними партнерами (Залучення інвестицій та грантових ресурсів в громаду та інше).

Додамо, Програму соціально-економічного та культурного розвитку ЛМТГ на 2024-25 роки депутати розглянуть 4 липня на пленарному засіданні.

Коментарі

Олег Довганик

Recent Posts

Садовий лякає складною зимою (ВІДЕО)

Саме через це навчальний рік у школах розпочнеться швидше, з 19 серпня, аби діти гарантовано…

12 години тому

На Львівщині у аварії постраждали люди (ВІДЕО)

У Золочівському районі

13 години тому