Львів увійшов до “помаранчевої зони” епідемічної небезпеки

Новини 31 Липня, 2020 694

Фото: lb.ua

Львів увійшов до помаранчевої зони епідемічної небезпеки.

Як пише “Четверта студія”, про це у Фейсбуці повідомив міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов.

За його словами, щойно закінчилося чергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Було встановлено нові рівнів епідемічної небезпеки поширення COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Відтак, до “червоної зони” увійшли: міста Луцьк та Тернопіль, Кіцманський район Чернівецької області;

До “помаранчевої зони” увійшли: міста Івано-Франківськ, Львів, Бережани Тернопільської області, Луцький та Любешівський райони Волинської області, Тисьменицький район Івано-Франківської області, Миколаївський, Перемишльський та Пустомитівсткий райони Львівської області, Бучацький район Тернопільської області.

У “жовтій зоні” опинились: міста Вінниця та Могилів-Подільський, Вінницький, Калинівський, Крижопільський, Немирівський та Тульчицький райони Вінницької області,

– місто Нововолинськ, Горохівський, Кверцівський, Локачинський, Маневицький та Турійський райони Волинської області,

-міста Житомир, Бердичів, Малин та Новоград-Волинський, Любарський, Пулинський, Романівський та Черняхівський райони Житомирської області,

-міста Берегово, Мукачево, Ужгород, Хуст, Чоп, Берегівський, Великоберезнянський, Виноградівський, Воловецький, Іршавський, Міжгірський, Мукачівський, Перечинський, Рахівський, Свалявський, Тячівський, Ужгородський та Хустський райони Закарпатської області,

-місто Яремче, Богородчанський, Городенівський, Косівський та Наддвірнянський райони Івано-Франківської області,

-Жовківський, Яворівський та Кам’яно-бузький райони Львівської області, Бережанський, Гусятинський, Козівський, Лановецький та Чортківський райони Тернопільської області, Глибоцький, Путильський, Сокирянський, Сторожинецький та Хотинський райони Чернівецької області.

За словами Немчінова, це рішення почне працювати з 3 серпня.

“Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій буде зустрічатись щотижнево по п’ятницях та оновлювати данні, які будуть діяти з понеділка наступного тижня.

Нагадую, що з 1 серпня набуває чинності постанова Кабінету Міністрів від 22 липня 2020 р. №641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2»”, – додав міністр КМУ.

Відповідно до цього документу “зелена зона” передбачає:

-перебування у громадських будівлях в масках або респіраторах;

-проведення масових заходів: не більше -1 людини на 5 квадратних метрів;

-перевезення пасажирів тільки в межах сидячих місць.

У “жовтій зоні” діють усі обмеження “зеленої зони”, а також забороняється:

– відвідування установ соціального захисту, в яких перебувають люди похилого віку, крім тих, що надають послуги кризово.

У “помаранчевій зоні” діють усі обмеження “жовтої зони”, а також, забороняється:

-діяльність закладів розміщення (хостели, туристичні бази тощо), окрім готелів;

-діяльність розважальних закладів, ресторанів у нічний час;

-планові госпіталізації в лікарнях;

-спортзали, фітнес-центри, заклади культури;

-прийом нових змін в дитячі табори;

-обмеження для масових заходів: 1 людина на 20 квадратних метрів та не більше 100 людей.

У “червоній зоні”діють усі обмеження “помаранчевої зони”, а також забороняється:

-робота громадського транспорту;

-відвідування закладів освіти;

-діяльність ТРЦ, кафе та ресторанів.

Німчінов також наголосив, що для перетину кордону: з країн «зеленої зони» – потрібен тільки страховий поліс. Для країн із «червоної зони» – потрібен поліс та самоізоляція на 14 днів або ПЛР-тест.

За його словами, регіоном із значним поширенням COVID-19 вважається регіон, в якому наявна одна з таких ознак:

1. Завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, становить більш як 50 відсотків;

2. Середня кількість тестувань методом ПЛР та ІФА становить менше ніж 24 на 100 тис. населення протягом останніх семи днів;

3. Коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 становить більш як 11 відсотків;

4. Показник динаміки зростання випадків інфікування COVID-19 становить більш, як 10 відсотків.

5. Показник динаміки зростання випадків інфікування COVID-19 застосовується у разі реєстрації більше восьми випадків на 100 тис. населення сумарно за останні сім днів.

Олег Німнінов також наголосив, що перехід регіону з однієї в іншу зону можливий за умови, коли 5 днів поспіль там спостерігаються зміни одного із визначених показників. Обмеження діятимуть на всіх рівнях, включаючи “зелений”. Серед обов’язкових вимог — носіння масок у громадських місцях, проведення масових заходів лише за умови перебування не більше 1 особи на 5 м кв, заповненість кінотеатрів – не більше, ніж на 50%, перевезення пасажирів тільки на сидячих місцях.

Міністр Кабінету міністрів додав, що 1 вересня 2020 року в Україні відкриються всі школи.

“З 1 вересня 2020 року в Україні відкриються всі школи. Однак, якщо епідеміологічна ситуація в районі не буде задовольняти вимогам МОЗ, освітні заклади будуть змушені закрити на карантин. Закривати школи будуть тільки в районах «червоної зони» – де високий показник захворюваності на атипову пневмонію.

В Україні розпочнеться поступове залучення глядачів на футбольні матчі за умов дотримання низки карантинних вимог. Основними вимогами є: заповнення секторів стадіону глядачами не більше ніж на 25 відсотків, дотримання соціальної дистанції, забезпечення наявності дезінфекторів на стадіонах, проведення термоскринінгу на вході”, – розповів міністр.

Коментарі

Позначки: , ,