Новини

Львів прощатиметься з Героєм Тарасом Жеребецьким

Сьогодні, 21 липня, Львів попрощається з Героєм Тарасом Жеребецьким, який загинув, рятуючи своїх побратимів. Чин похорону відбудеться в Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, поховають військовослужбовця на Личаківському кладовищі.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛМР.

Мерія закликає долучитись до церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

О 15.00 розпочнеться Чин похорону у Гарнізонному храмі, о 15.30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Опісля похоронна процесія попрямує до Личаківського кладовища. На будівлях вздовж маршруту колони вивісять синьо-жовті прапори з жалобною стрічкою.

Маршрут похоронної процесії: Гарнізонний храм свв. апп. Петра і Павла УГКЦ (вул. Театральна, 11) – пл. Катедральна – пл. Ринок (міська церемонія прощання) – вул. Руська – вул. Підвальна – вул. Володимира Винниченка – пл. Соборна – вул. Пекарська – вул. Шімзерів – вул. Мечникова – Личаківський цвинтар.

Львів прощатиметься з Героєм Тарасом Жеребецьким

Тарас Жеребецький (07.09.1987 – 18.07.2022) Народився у місті Червонограді Львівської області. Все своє свідоме життя прожив у Львові.

Закінчив Червоноградський навчально-виховний комплекс № 10 Червоноградської міської ради. Вищу освіту здобув в Українській академії друкарства.

Активний учасник Помаранчевої революції та Революції Гідності.

З початком російсько-української війни у 2014-му році проходив військову службу в лавах 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних сил України.

Із 2020 року був головою фракції політичної партії «Європейська Солідарність» у Львівській районній раді.

Старший сержант. З початком повномасштабного вторгнення росії захищав Україну у складі 80-ої окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних сил України.

Указом Президента України від 4 квітня 2022 року № 391 нагороджений орденом «За мужність». Захисник Луганського аеропорту.

Загинув 18 липня 2022 року рятуючи поранених побратимів.

У Тараса Жеребецького залишились дружина, син та донька.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Садовий планує взяти позику на 840 мільйонів гривень для переробки сміття

На сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали про здійснення запозичення до бюджету Львівської…

6 години тому

У Львові просять встановити пам’ятник Шухевичу

Військові звернулись до Садового

7 години тому

У Львові депутати стали на захист академії сухопутних військ

Звернулись всі разом, щоб ми не плутали інцидент між двома фізичними особами, який відбувався, слідча…

7 години тому

Водій маршрутки у Львові розпилив газовий балончик у обличчя чоловіку

Залізничний районний суд визнав винним водія Львівського комунального підприємства АТП-1 в умисному тілесному ушкодженні

11 години тому