Новини

Львів поглиблюватиме співпрацю з програмою Конгресу США

Перший заступник мера Львова Андрій Москаленко зустрівся з делегацією програми Конгресу США «Відкритий світ» під керівництвом заступниці директора ініціативи Маури Шелден.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛМР.

Говорили про важливість поглиблення співпраці, можливості для започаткування партнерських стосунків Львова з містами США, а також досвід реформ у сферах медицини й культури.

«Для мене подвійне задоволення – бачитись із вами, адже я також є випускником програми. Дуже раді вітати вас у Львові і сподіваємось на нові спільні проєкти», – зазначив Андрій Москаленко.

Програма «Відкритий світ» заснована Конгресом США у 1999 році з ініціативи директора бібліотеки Конгресу др-а Джеймса Біллінгтона та академіка Дмитра Лихачова. У 2003 році дію програми поширили на Україну. Вона покликана зміцнювати взаєморозуміння й співробітництво між Україною та Сполученими Штатами, шляхом надання можливості українським лідерам у різних галузях зустрічатися з американськими колегами й обмінюватися досвідом та ідеями з найбільш важливих для обох сторін питань.

Програма є єдиною програмою обмінів усередині законодавчої гілки влади США й отримує щорічне фінансування від Конгресу США. Таким чином, номінування на участь у програмі і сама участь не передбачає ніяких фінансових витрат з боку учасників.

Управління програмою здійснює центр «Відкритий Світ» при бібліотеці Конгресу США у Вашингтоні.

Ініціатива призначена для лідерів України – представників різних рівнів державної влади, академічного співтовариства, громадських організацій і ділових структур.  Програма, насамперед, розрахована на кандидатів, які, незважаючи на молодий вік, проявили себе як професіонали справи і є зацікавленими у вивченні американського досвіду й підтримці професійних та особистих контактів з американськими колегами після повернення до України.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Садовий планує взяти позику на 840 мільйонів гривень для переробки сміття

На сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали про здійснення запозичення до бюджету Львівської…

3 години тому

У Львові просять встановити пам’ятник Шухевичу

Військові звернулись до Садового

3 години тому

У Львові депутати стали на захист академії сухопутних військ

Звернулись всі разом, щоб ми не плутали інцидент між двома фізичними особами, який відбувався, слідча…

4 години тому

Водій маршрутки у Львові розпилив газовий балончик у обличчя чоловіку

Залізничний районний суд визнав винним водія Львівського комунального підприємства АТП-1 в умисному тілесному ушкодженні

7 години тому