Лукашенко розповів, коли погодиться на перевибори (ВІДЕО)

Новини 07 Травня, 2021 302

Фото: Олександр Лукашенко (kremlin.ru)

Самопроголошений “президент” Білорусі Олександр Лукашенко стверджує, що погодиться на повторні вибори президента країни, але тільки якщо разом з Білоруссю це зроблять Сполучені Штати.

Про це Лукашенко заявив сьогодні, пише Четверта студія з посиланням на БЕЛТА

“Я за. Публічно про це говорю. Я за вибори, яких вони вимагають. Я переживу все, переступлю через те, що ми незалежні, суверенні. Я готовий. Паралельно з американцями. Американці нехай призначають дострокові вибори, і ми того ж дня призначимо в Білорусі вибори”, – сказав Лукашенко.

Лукашенко вважає, що на останніх виборах президента США у Дональда Трампа вкрали перемогу.

“І вони нам пропонують дострокові вибори. Повторюю: я – за. Разом з американцями: вони “накосячили” більше”, – зауважив він.

Псевдопрезиденту ввижається, що Захід намагається пригнічувати Білорусь.

“Це війна – на удушення, на те, щоб задушити, вбити і щоб ми ніколи не підняли голову. Тому що ми їм не підкорилися, не скорилися. Не тому що ми такі герої, а тому що це суперечить нашим інтересам: ми не хочемо більше ходити під чиїмось батогом. Я і здійснюю цю політику. Я це обіцяв і буду робити”, – заявив Лукашенко.

Напередодні в Лондоні відбулося засідання міністрів закордонних справ “Великої сімки”, де ухвалили комюніке, в якому в тому числі закликали Лукашенка провести нові вільні і справедливі вибори під міжнародним наглядом.

Коментарі

Позначки: ,