Новини

Lufthansa стала найбільшим авіаперевізником в Європі за кількістю пасажирів

У середу, 10 січня, компанія повідомила, що разом з дочірніми перевізниками Eurowings, Swiss та Austrian Airlines перевезла 130 мільйонів пасажирів, збільшивши їхню кількість у порівнянні з 2016 роком на 18,6 відсотка, інформує Deutsche Welle.

Таким чином Lufthansa випередила ірландського лоукостера Ryanair, який перевіз минулого року 129 мільйонів пасажирів, збільшивши їхню кількість за рік на 10%, повідомляє агентство dpa.

Ryanair, який вперше став лідером в Європі за кількістю пасажирів у 2016 році, втратив першу позицію значною мірою через проблеми з персоналом. Через плутанину з відпустками співробітників авіакомпанія скасувала в 2017 році понад дві тисячі рейсів.

Водночас на користь Lufthansa зіграло банкрутство авіакомпанії Air Berlin, яка в жовтні минулого року припинила польоти. Восени через це кількість бронювань Lufthansa зросла.

Загалом на європейському ринку авіаперевезень працюють понад 230 компаній. Але левова частка перевезених пасажирів (65%) припадає на п’ятьох з них: Lufthansa, Air France, IAG, EasyJet та Ryanair.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

На Львівщині першого заступника сільського голови викрито на одержанні 4 000 доларів США хабаря

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди викрито першого заступника…

42 хв. тому

Грошове забезпечення членам сімей полонених, заручників, інтернованих та зниклих безвісти за особливих обставин

Зверніть увагу, що для призначення виплати безвісно відсутнім військова частина вважає захисника, зниклого безвісти під…

48 хв. тому

Підозрюваного у вбивстві Фаріон залишили в СІЗО ще на два місяці

Підозрюваного у вбивстві Фаріон залишили в СІЗО ще на два місяці - до 17-го листопада…

3 години тому