Новини

Льодяний колапс у Львові: у лікарнях сотні травмованих (ВІДЕО)

Понад 50 аварій і майже 300 травмованих пішоходів – і це лише попередні цифри. Ожеледиця на Львівщині паралізувала автомобільний і авіаційний рух, а ранковий дощ за мінусової температури в одну мить скував кригою дороги і тротуари.

Як пише «Четверта студія», про це йдеться у сюжеті ТСН.

Дорогу-ковзанку автомобілі об’їздять узбіччям – такі кадри вранці 23 листопада знімали та викладали у соцмережі львів’яни.

“Машини, я бачу, під горку взагалі не їдуть”, – коментує відео Олександр Клімов. Швидкість машин, які їдуть на аварійках, не перевищує 20 км/год. Згодом приватний і громадський транспорт взагалі зупиняється: шляхи заблоковані – аварія за аварією. Деякі машини зносить з дороги, а копи, які оформляють ДТП, падають на асфальт.

І це лише попередні цифри. Ожеледиця на Львівщині паралізувала і автомобільний, і авіарух. Ранковий дощ за мінусової температури в одну мить скував кригою дороги і тротуари.

«Як боляче буває, коли місто перетворюється на ковзанку, ТСН відчула на собі», – повідомляє кореспондент ТСН Наталка Волосацька.

Ковзають і пішоходи – травмпункти переповнені. Черги з жертв ранкової ожеледиці стоять на рентген і до травматологів. Забої, переломи, розтягнуті зв’язки – лише за півдня в одному з травмпунктів прийняли 80 пацієнтів. Пані Юлія вже вдруге чекає на рентген, щоб подивитися, чи добре склали кістки. “Я вийшла з будинку, не встигла крок зробити, як зразу послизнулася. Я того не очікувала! Ну, складний перелом”, – каже вона. Щоб прийняти всіх пацієнтів, медики викликали додатковий персонал. “В основному, кінцівки верхні і перелом плечових кісток. Ожеледиця не розбирає – є старші люди, є і молоді”, – коментує ситуацію завідувач міського травмпункту №1 Олександр Рудковський.

Дощ почав падати о 6:00 ранку і при -2 С миттєво утворився тонкий шар льоду. У мерії кажуть, що одразу кинулися долати наслідки негоди, залучили майже 2 тисячі двірників і три десятки одиниць техніки. Передбачити ожеледицю, запевняють, не могли. “Якихось попереджень управління надзвичайних ситуацій області у нас не було, тому ми користувалися даними, які є в інтернеті. В інтернеті таких даних, що будуть якісь такі опади, чи буде дощ, не було. Тому коли вже побачили, що падає дощ, оперативно відреагували”, – запевняє заступник міського голови Львова Ірина Маруняк.

Від ранку і майже до полудня не працював львівський аеропорт. Через ожеледицю літак викотився за межі злітної суги, і це стало причиною затримки рейсів. На летовищі зібралися сотні пасажирів, вони обурені і розгублені. “Я змушений пересісти на залізничний транспорт, зараз їду на залізничний вокзал, щоб потрапити до Кракова”, – каже Остап Вергун. Пасажирів, які мали летіти на Краків, садять у автобус і везуть на кордон, інших селять у готелі та міняють квитки на інший день. Людей, літак яких вранці заблокував злітно-посадкову смугу, відправили до столиці увечері, рейси на Краків і Стамбул пересли на неділю.

Відео: “Варта 1”

Коментарі

Ольга Корнієнко

Recent Posts

На Львівщині судитимуть організовану групу

Незаконно відчужили землю, запроектовану під дорогу

8 години тому

На Львівщині лише 3,3% громад мають програми підтримки волонтерських організацій

Волонтери почали шукати нові шляхи, що дадуть змогу акумулювати допомогу для Збройних Сил України, і…

10 години тому

Які пільги можуть отримати ветерани при працевлаштуванні

Захисники й захисниці, які повертаються в цивільне життя та влаштовуються на роботу, мають перелік пільг,…

10 години тому

На Львівщині конфіскували землю у громадянина рф

Конфіскація земельних ділянок у громадянина рф – на Самбірщині прокуратура продовжує через суд повертати майно…

10 години тому