Новини

ЛНУ ім. Івана Франка лідирує по кількості заяв від абітурієнтів, серед вишів України

Лідером по кількості заяв від абітурієнтів, що вступають на основі повної загальної середньої освіти, є Львівський національний університет імені Івана Франка.

За даними Інформаційної системи «Вступ.ОСВІТА.UA», що публікує рейтингові списки абітурієнтів, станом на ранок 20 липня до навчальних закладів вже подано більше 1 млн 115 тисяч заяв від вступників. В тому числі більше 677 тисяч заяв подано абітурієнтами на основі повної загальної середньої освіти (11 клас).

Як зазначається у повідомленні, лідерами по кількості заяв від абітурієнтів, що вступають на основі повної загальної середньої освіти, є Львівський національний університет імені Івана Франка та Київський національний університет імені Тараса Шевченка. Третю сходинку посідає Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського.

Четверту та п’яту сходинку посідають Національний університет «Львівська політехніка» та Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна.

У Львівському національному університеті ім. Івана Франка, який наразі очолює ТОП-30 найпопулярніших вишів серед абітурієнтів за кількістю поданих заяв, назвали спеціальності, які викликали ажіотаж серед абітурієнтів. Ними стали право та журналістика.

Про це йдеться на офіційній сторінці факультету журналістики у Facebook.

«В ЛНУ, станом на 24 липня, на 1 місці спеціальність 081 – право, юридичний факультет – 2398 заяв, на 2 місці спеціальність 061 – журналістика – 1450 заяв. А якщо дивитися за конкурсом: то на журфак – на бюджет 29 осіб на місце, загальний конкурс – майже 10 осіб на місце. Овва, оце так конкурс», –  зазначається у повідомленні.

Коментарі

Ольга Корнієнко

Recent Posts

Керівник фракції Порошенка у Львові вляпався у скандал

Заявив, що Нацгвардія не воює

13 години тому

Як виглядає Вовчанськ

Місто, як повідомляє один із поліцейських, що знаходяться там, знаходиться під постійним вогнем противника

13 години тому

В Україні розпочався протест далекобійників

Через закон про мобілізацію

13 години тому